Heja ridsporten!

Som alla redan vet knep Sara Algotsson Ostholt silvermedaljen i fälttävlan tidigare idag. Alltså vilken bedrift! Jag hoppas och tror att detta kommer bli ett lyft för ridsporten. Och nu kommer dom dumma korkade journalisterna påpeka att blablabla hon tog inte guldet men hon förlorade inte guldet för hon vann silvret. Ingen fälttävlansryttare har tagit medalj sen 1972? så vad är det att tjafsa om. Tänk att det behövdes lite ridsport för att få en första medalj för Sverige, jaa jösses. 
 
 

Ridtur

Ute på en tur i skogen med min gamle vapendragare :)
 
 

Missa inte!

Nu när OS är igång och allt har jag nu full koll på alla tider vad gäller ridsporten, för det andra struntar jag fullständigt i. Och nu är det ju så att fälttävlansklasserna är i full gång och idag är det terrängen som står på tur. Så 13.45 börjar det sändas på kunskapskanalen och jag ska sitta bänkad! Dagens terrängbana kommer innehålla 28 hinder med 39 språng, (klickar ni här kan ni även se hur vissa av hindrerna ser ut) den är 5728 meter lång och har en optimaltid på 10.03 minuter. Alltså sjuuuukt säger jag. Men är det OS så är de, så missa inte för de kommer bli så häftigt att se detta!
 
 

Film från gårdagens fälttävlan

Slänger nu upp en liten film från igår. Ursäkta filmningen i terrängen, var sjuuukt nervös och hade solen mitt på skärmen så den var större delen svart så visste knappt vad jag filmade, haha. Men erkänn, duktiga va dom för att vara första starten för både häst och ryttare. 
 
 
 

Härliga kvällsturer

Har ridit två fina hästar ikväll, dogge en runda i skogen och scotland ett dressyrpass på banan. Alltså jeeeeesus vilken fin ponny det var idag. Nästan så jag är sugen på att anmäla honom till en dressyr men det får vänta tills nästa år. Känner inte riktigt för att slänga ut så mycket pengar på att ha en licens i fem månader neeej. Nu ska jag slänga ihop filmen från igår så håll utkik! 
 
Såhär farliga kan en del hinder vara när man heter Scotland Yard :)
Snälla Alexandra har fotat!
 

Vart jag än går

En go kväll med min fina vän mimi, nu är jag dödens trött och imorn ska jag sova så länge det bara går. Inga måsten alls imorn förutom rida hästarna men det gör jag ju med nöje :)
 
 
Min favorit!
 

Lyckad fälttävlansdebut!

Både häst och ryttare skötte sig strålande!
Film kommer sen :)
 
 

Uppladdning, Bella-style!

Imorn gäller de! Äntligen komma ut på fälttävlan igen!
 

Photoshoot

I början på veckan fotade jag lite när Matilda och Alexandra red markarbete på två fina ponnyer.
 
 
 

Uuursäkta...

för en dålig uppdatering den senaste veckan. Har inte vart riktigt på topp och verkligen inte i rätt mood till att blogga utan att det hade blivit fel. Men nu känns det som lite uppdatering hade suttit på plats, kul att ni är inne och läser fastän att jag inte bloggat i alla fall :)
Har jobbat den senaste veckan (såklart när det är fint väder) och nu när jag har semester igen kan jag slå vad om att det är dåligt väder fram tills att jag jobbar eller pluggar igen. Men ska försöka att inte vara bitter. Hästfronten ser ut som såhär att jag har vart riktigt nära att flygga av dogge för första gången då han i förrgår bockade som en tok med mej på ryggen, tjooho tacka vet jag halsring annars hade ja inte suttit kvar länge. Scotland var på pay and jump igår i styinge och gjorde två fina rundor i 80 cm med två stopp i första och ett stopp i andra, ja det ör tyvärr så han är den gamle gossen. Alexandra var med och fotade så slänger väl in någon bild när jag har fått dom. Quinny vilar fortfarande, vill vara på den säkra sidan att hon är absolut helt ren innan hon sätts igång igen. Och det roligaste är att jag var med Matilda och Bella i tranemo på terrängträning idag för självaste Viktoria Carlerbäck. De hoppade en bana på cirka 10-12 hinder och det gick som tåget, bra uppladdning till deras debut i fälttävlan på lördag!
Det var allt för idag, blev mycket på samma gång, fy skäms på mej! Imorn är jag på gark hela dagen för att hjälpa till på deras tävlingar, efter de ska jag försöka komma ut en sväng på dogge, film på min tok kanske hade vart roligt?
 

 

Världens sötaste unge!

Hannah har ridit på capella idag, adorable!
 
 

Länka era bloggar dåååå!

Är i stort behov av att läsa lite fler bloggar, så länka era bloggar typ nu!
 
 

Dagens

Är så bra för jag höll mej till planen idag, dogge fick gå på banan en stund. Lilleplutt orkar ju inte länge, bääbis! Och scotland fick sig en runda i skogen, han är väl för rolig. På grund av en del omständigheter galopperar inte jag denna galna häst i skogen (tycker annars det är ett riktigt bra sätt att få upp flåset på hästarna att galoppera långa sträckor i skogen) men det hindrar ju aldrig honom från att försöka. Idag lyckades han och man kan inte göra annat än skratta. Jag tyckte vi kunde trava igenom en stor vattenpöl som var över vägen, han tyckte vi skulle hoppa vilket han också gjorde och satte full galopp efteråt. Haha ja vad ska man säga om den här ponnyn, har sagt de förr och säger det igen, kommer aldrig hitta en häst igen med den personligheten som han har.
 
 

Stilig ponny!

Det tar sig med lilleplutt, stenhård träning fram till 4-års kvalitén nu.


Morrn!

Sitter och käkar frulle och tittar ut på regnet, sverige är allt bra härligt... Jag som tänkte tagit med mej kameran ut till stallet idag och klickat lite kort men vädret säger en helt annan sak. Tyyyypiskt! Men vi får väl se om det blir finare under dagen. Idag står det ridning av två hästar på schemat, en i paddocken och en i skogen. Fint ska de va! 
 
 

Biomyyys

Har vart på bio i Jönköping ikväll med en saknad vän. Puss
 
 

Summer Paradise

Helt rätt beskrivning för Falsterbo. Det enda som finns att säga är, HästFest.
 
 

Glad B-rud

Fy tusan så bra jag är! :)
 
Börjar 3e september 2012 och slutar 17e januari 2016.
Tur jag har något att göra några år i alla fall.
 

Hooooome

Campinglivet slår skiten ur alla till slut, även en hårding som jag. Men ack så roligt vi haft de, mer uppdatering under morgondagen då jag nu ska slänga mej i säng och sova som aldrig förr!
 
goooooa kvällar med mycket skratt!
 

Tittar på fina hästar

 
pernilla i sexårs-finalen
 

Chill

Chillar med goa vänner i väntan på höjdhoppningen.
 
 

Falsterbo baby!

Idag pyser vi ner mot årets höjdpunkt! Seeeees.
 
 

Debuten

Blev debutritt i skogen idag med dogge, helt fantastiskt duktig häst alltså!
 
måste verkligen ta nya bilder på min bamse ;D
 

Grattis bästa pappa!

Har firat pappa idag, vart ute och ätit sååå god mat. Nomnomnom! Pappa fick världens finaste klocka, inte varje dag man fyller 60 liksom :D Ung man i sina bästa dar!
 
 

On our way home

 
härligt väder :)

Utflykt

Destination, veterinären. Hoppsan.
 
 

När jag tycker till

Finns en sak som gör mej så upprörd när jag läser i tidningar, ser på tv med mera. Det är allt tjat om dessa kamphundar som attackerar hej vilt. Varför är det hundens fel och just "kamphunden"? Finns väl fler hundar än just dessa hundar som attackerar och hugger och har sig? Tror säkert en liten tax kan vara minst lika farlig i så fall. Alla som vet något om djur överhuvudtaget borde ju förstå att det är hundägaren som uppfostrar hunden. Så varför skjuter vi hundarna som attackerar och inte ägarna istället? Ni förstår vart jag vill komma i alla fall.
 
Jag är världens största djurvän enligt mej själv och hade gärna tagit hand om alla djur som går om jag hade kunnat vill säga. När jag ser den reklamen på tv om bebisdjuren som blir av med sina mammor och blir misshandlade då börjar jag nästan gråta, hur kan man göra sånna saker mot helt oskyldiga djur. Dessa "kamphundar", tror inte direkt att dom vill attackera och vara aggressiva, dom är uppfostrade så av husse eller matte. Synd att de har fått just stämpeln "kamphund". Dom är lika mysiga, roliga och trevliga som andra hundar med rätt uppfostring. 
 
Vi vet hur det är att ha en svår hund. Dock är han den finaste. Svårt att ta över en hund som är ett och ett halvt år då man inte har en aning om vad dom kan eller inte kan. Absolut världens mysigaste hund men ibland undrar jag hur hans förra ägare tänkte, han är som en stor jättebebis. Massvis med saker som han skulle lärt sig som liten men fortfarande inte kan. Det är hemskt att se och man vill bara göra allt bra för honom. Tycker Jimmy har gjort ett bra jobb med honom än så länge, är en lång bit kvar men det fixar sig. 
Snälla skyll inte på djuren när det går galet, det är, tycker jag alltid ägarens fel. Dom har uppfostrat hunden fel, thats it!
 

Film från pay and jump

Den andra rundan i Skedala, Scotland är en stjärna!


Strul

I och med att jag har det nya blogg.se kan jag inte lägga upp klipp från youtube nu för tiden, vilket suger. Därför har jag inte lagt upp klippen från veckans träningar. Så istället lägger jag upp dom på videofy.me istället så får ni se dom på något sätt i alla fall :)
 

Min nya bebbe!

Som sagt, fixade ny telefon idag och jag kom fram till att jag är ingen iphone människa därför är galaxy s3:n nu min. Tror det var de bästa faktist. Funkar kanoooonbra alltså.
 
 

Sammanfattning

Nu var det längesen ni fick en uppdatering hur det är med min quinny bus. Hon är fortfarande halt (snart inne på tredje veckan) men idag var anna och lyste henne för att se vad det egentligen är. Hon menade på att hon har fått en rejäll sträckning i högerbakknä. Kul att jag och lea vart inne på samma spår men skönt att få det bekräftat. Inget allvarligare liksom. Så nu ska knät och hasen kylas ner varje dag. Får väl räkna med i alla fall en månads vila till, typiskt när hon väl kommit igång och vi har hittat varandra och allt. Tappat as mycket muskler på bara dom här veckorna. Ja sånt här får man ju tyvärr också ta som ryttare, hästarna är som vi, skadar sig lite ibland precis som vi gör. Men jag ser framemot att få igång dogge en del medans lilla hönan får vila.
 
 

Äntligen

Det var minsann på tiden att få reda på vilka som kommer med till OS av hoppryttarna tycker jag, kolla här.
 
Då får vi veta vad dogges pappa går för, kanske fixar en tv till honom så han kan se hur pappa hoppar så han kan ta efter de sen, greeeat. 
 
 

SEMESTER!

Nu har jag tagit semester, känns hur skönt som helst. Fällde en liten tår på vägen hem, åååh vad jag kommer sakna barnen! Men tänkte semesterfira lite med att skaffa en ny telefon under helgen därför behöver jag eran hjälp! Antingen ska jag ha en Galaxy S 3 eller en Iphone 4S, vilkeeeeeeen?
 
och sen ska jag bestämma färg med, det här blir inte roligt....
 

Sorgligt

Imorn är min absolut sista dag med barnen på jobbet. Alltså sorgligt säger jag, kommer sakna barnen så himla mycket men på ett sätt behöver jag ha semester nu. Har vart stressigt som bara den på senaste tiden så två veckor semester har jag och sen jobbar jag en vecka och sen får jag en vecka till. Och på min semester beställer jag 25 + grader och sol, enda gången de får regna är på nätterna. Okeeeej?
 
Gulligaste ever, den ska lätt pryda mitt kylskåp!
 


Finaste ponnyn!

Pay and jump i Skedala idag och scotland gick som en klocka! Är stolt över honom, han har ju inte vart ute på en bana på fyra år liksom. Hoppade 70 cm två gånger på raken. Första fick vi ett ner och ett stopp (grindar är inte riktigt hans starka sida, dom kan ju hoppa upp och bita honom i rumpan). Andra rundan felfritt! Matilda var med på bella och hoppade lite lägre så dom får lite självförtroende igen efter allt strul och det blev felfritt i 80 cm och ett pet i 90 cm. Fin fina ponnysar idag och vädret gick ju inte heller att klaga på precis. Film kommer!
 
 
 

7 av 9 motionerade

Alldeles sant, vi har nästan hunnit motionera hela ligan idag. Snacka om effektivitet! Prinsen reds idag och Johanna travade honom för första gången, så duktig han va. Han bara fann sig i de och gick med på allt. Sen har dom andra bara rullat på, dogge riden och travade och allt på honom med och scotland fick gå en runda i skogen. Imorn åker vi till skedala och hoppar med scotland och bella. Scotland ska bara gå en klass på 70 cm, vet ju inte riktigt hur de går då han inte vart ute på typ fyra år så det ska bli spännande :) seees.
 
bukfyllda och härliga nu när dom går på bete ;D
 

Hoppträning

Hade en så rolig hoppträning idag med Scotland. Denna fantastiska ponny alltså, blir så lycklig av att hoppa honom. Hoppade lite högre idag. Två linjer, den första med en kort kombination + ett hinder (fem galoppsprång) gjorde att hästarna fick sätta tillbaka sig lite och istället hoppa uppåt med mycket tryck. Den här tyckte han var skitjobbig, kändes så väl då han stog emot väldigt mycket och ni som sett honom i action vet ju att han är ju ganska på i vanliga fall, haha. Den andra linjen var en vanlig kombination + en oxer (tre galoppsprång) och denna passade ju gamle mannen en aning bättre, sjukt bra hoppade han på denna. Helt mållös. Matilda var med och skulle egentligen agerat fotograf men jag har nog inte haft huvudet på rätt ställe idag, glömde nämligen sätta i minneskortet i min kamera, heja mej. Blev ett par filmer istället som jag slänger upp under kvällen imorgon. Börjar nämligen jobba om sisådär 6 timmar, hur ska jag orka?!
 
 

FLYGHUND :D

Bella-style.
 
 

Hem ljuva hem

Nu har vi anlänt stall askebo. Kändes som vi aldrig skulle komma hem ett tag. Haft en så otroligt rolig helg även fast ponnyn inte har varit på sitt allra bästa humör men man ska ju lära sig ta både mot- och medgångar, inte sant? Skulle egentligen åkt och jobbat lite ikväll men jag är så otroligt trött så jag ska istället kolla fotbollen och trycka i mej en pizza, låter 20 gånger bättre faktist. 
 
 

Sista tävlingsdagen


Lilleman


RSS 2.0