Bebbemys!

Tidig morgon idag för en tur i skogen med min gamle herre och sen blev de frukostdejt med mimi och josse + goa charmtrollet tyra. Charmig till tusen, inte lätt att va på topp när man är en sjukling men mysigt hade vi i alla fall :) Sen blev de plugg i bibblan så nu är vi färdiga med en liten del åtminstone så de får bära eller brista helt enkelt. 
Denna dag har gått i ett så nu ska jag bara in till gark en sväng och sen blir de kvällsmys med Jimmy. 
 
 
Hur bra?
 

Helkväll i stallet

Har nästan alldeles precis landat efter en hektisk kväll i stallet. Som sagt mycket i skolan jaoo därför va ja inte hemma förrän halv sju, iväg med min lilla häst till hovisen för att fixa pjucksen och sen va de bara hem och fixa stall och ge hästarna mat och sist men inte minst en liten ridtur på scotland. Har verkligen inte hunnit rida honom sen i lördags så har haft så dåligt samvete så de fick bli så sent som de blev. De va mysigt i alla fall, stjärnklar himmel och en måne som lyste upp min väg, underbart! Sitter med en kopp varm choklad och ska hämta andan sen blir de dusch och ytterligare lite plugg, kommer avlida inom kort om jag fortsätter såhär, hujeda mej. 
Morgondagen ser nog tyvärr inte lugnare ut...
 
mina blonda goa kompitsar ;D
 

Här ska de stå en rubrik

I´m alive. Men har dödens mycket att göra, den närmsta veckan ä tung i skolan alltså. Gör en snabbupdate bara för att jag kan och vill berätta en sak som jag lärde mej igår. Igår åkte vi upp till skövde för att fira min mormor som fyller år i veckan och där blev vi bjudna på smörgåsbord. Vad är eran tanke när ni hör smörgåsbord? Jag har i alla fall aldrig vart på de innan så ja tänkte att de står väl en massa olika smörgåstårtor framdukade med olika fyllning i alla. HAHAHAHAHA asså ja de va ju inte riktigt vad jag tänkte mej. Man kan säga att de va ungefär som på ett julbord utan en massa skinka och korv och sånt så jaha nej där stog inga smörgåstårtor, känn besvikelsen... Men den här maten var faktist väldigt god också även fast det inte va de ja hade förberett mina smaklökar för. 
Sängen kallar, för imorn har jag sovmorgon och det behövs efter de senaste nätternas 4-timmars-sömn, inteeee stabilt alls.

God efterrätt fick vi i alla fall ;D
 

Katla is the shit!

Det här är min nya idol, så jävla rolig! Undrar seriöst vad han går på, fööööörbannat ;D
 Next up, bioooo!
 
 
 
"Därför är inget svar, joo i min lilla värld är de då"
 

Städar och donar

Skulle egentligen pluggat men när till och med att städa är roligare så är det farligt. Så jag har roat mej med att äntligen få tummen ur och plocka ordning på alla miljoner saker som finns i mitt rum för tillfället. Har (ramla inte av stolen nu) även dammat så nu är alla fina pokaler som nya och även resten av rummet då ;) kommer ångra sen att ja inte pluggade istället... BRB!




Älskade The Killers

Har alltid varit favoriten och kommer alltid vara.
 
 
 

Förändringar i stallet!

Mitt dåliga humör, noooo motivation och självförtroendet i botten har gjort mej väldigt off dom senaste dagarna och har inte känt för ett endaste dugg! Har i alla fall precis haft ute min gamle man på en barbackatur, är så skönt att ha honom och lulla runt på när ingenting annat är på min sida. Dessutom kommer det ske lite förändringar i stallet dom närmaste veckorna så, en häst ut och förhoppningsvis en häst in ;) Känner att jag behöver nånting att se framemot nu så håll tummarna för mej.
 
En favorit i repris :)
 
 

Avundsjukan kryper på oss alla

Är så avundsjuk på i stort sätt alla i min omgivning. Alla med sina perfekta små leenden som man bara vill sudda ut eller de som hela tiden pratar om hur bra allt är, vill ju mest trycka till dom litegrann. Ja så bitter är jag nu för tiden, riktigt a loooot! Samtidigt är jag så trött på mej själv, vet ni varför? För att ingenting fungerar som jag vill! Man försöker och försöker men får ändå en knäpp på näsan för vad man än gör. 
Bokat tid på en hästklinik i Husaby för min lilla häst så om 3 veckor får vi domen. Om jag är hoppfull? Absolut inte. Har aldrig vart såhär omotiverad innan, finns ingen motivation till en endaste sak, känns helt jättetomt! 
 
Besökte Gina idag och hade bestämt att jag har tillräckligt med kläder men denna fina skjortan/blusen ville vara med och fylla min garderob. Så jag var inte svår på den idén.

Nutidens favoriter

Har fått lite diller på Muse nu, går inte sluta lyssna!
 
 
Och ja den här låten känner ni igen från Twilight :)
 

Utgång

Hade en riktigt bra kväll igår med mina favoriter. Har inte vart lika kul idag dock men börjar ordna upp sig nu, tjooho! Dagen har vart fruktansvärt upp och ner och jag orkar inte ens tänka på de, känner mej så hjälplös men nog om de. Nu ska jag käka massa onyttigheter, bara för att jag kan!
 
 

SKANDAL

Antar att det inte undgick någons öron/ögon om Parken zoo som kalla fakta tog upp på tv igår? Alltså hur finns de såhär sjuka människor. Stå och ljuga folk rakt upp i ansiktet och sen säga att, neej de har ja inte sagt för det är ju inte sant. Ljuger igen om att man inte sagt de istället. Alltså jag blir så upprörd av sånt här, speciellt när det handlar om djur, den djurvän jag är. Gör ont i hela mej när jag vet att folk gör djur illa på det här viset, avlivar dom för att dom vill få plats för andra, neej vet du vad. Kunde gett dom till mej istället, jag hade fixat de, kanske. Men så gör man bara inte. Hoppas Helena Olsson inte har något jobb kvar och inte visar sig mer bland folk, hon ligger nog lite pyrt till kan jag tro.
 
Om det var någon som missade inslaget igår kan ni gå in HÄR för att se det. 
 
Själv har jag pluggat hela morgonen, en inlämning färdig och inskickad, har en komplettering också men tror jag kollar lite på Desperate Housewives först ;D
 

Unghästchampionat eller inte?

Det här med breeders och unghästhoppningar i falsterbo är väldigt konstigt tycker jag. En femåring som ska gå 120 cm hoppning, lite too much enligt mej. Är det inte meningen att hästen faktist ska hålla hela livet också? Tror faktist inte många av dom som går dessa unghästhoppningar är redo för de, omogna som sjutton är dom ju. Enligt det här systemet ska en fyraåring gå 1 m men vad jag har hört är dom endast redo för att högst hoppa 80 cm, hur kan det bli såhär fel?
 
Kommer ni ihåg när det blev sånt prat om butterfly flip's föl, flip's little sparrow? Det slog mej för ett par veckor sedan, hmm undrar hur gammal hon är nu. Hon är 6 år, rids och tävlas av peder och lisen. Hon va ute på sin riktiga tävling förra året när hon va 5 år och nu tävlar hon 130 cm. Hon startade i falsterbo i år med hyffsat resultat men har därefter haft väldigt blandade resultat vilket jag kan tycka är märkligt. Inget som jag ska spekulera i så men tror att många av hästarna blir knäckta av att gå på dessa stora arenor när det psykiskt sätt inte är redo för de.
 
Ett annat exempel är väl det här fina skimmelstoet classic lady som svante johansson red. Vilken sjukt duktig häst endast 160 cm i mankhöjd och hoppade som en gudinna. Vann unghäst-vm för 7-åringar men den här hästen har inte ett enda resultat på minst 3 år. Hur kommer detta sig egentligen? 
Vill inte hänga ut någon av dessa toppryttare eller nått för jag vet att det inte är någon av dem som äger dessa fina hästar utan det är en ägares beslut. Och är man en elitryttare får man bara tacka och ta emot, tror inte de har så mycket att säga till om. Tycker bara systemet är så konstigt. Man startar massa stora grejor så att dessa unga hästar ska visas upp och blabla fastän de inte är redo för den här stora uppgiften. Falsterbos arena är liksom sjukt stor, publik och allting, är ju lite annorlunda när det gäller ponny. Falkenbergs utebana är liksom piece of cake till skillnad från falsterbos. Sen finns de säkert de hästarna som är mogna för sin ålder och verkligen fixar detta men tror inte alla tänker på det sättet tyvärr. De vill bara visa sina hästar och sen få ett högre värde när de ska säljas. Det är synd att MÅNGA hästar i dagens läge är en sjukt stor försäljningsvara som hoppar runt bland 20 olika ägare, undrar om det är sunt för en häst..?
 
Lovade ju att skriva hur jag skulle göra med min lilla treåring när jag bestämt mej. Dogge har alltså gått nu sen han blev inriden typ sen maj då. Eftersom han börjat trotsa och bete sig lite annorlunda än innan har jag bestämt med min tränares råd att han faktist ska få vila hela vintern lång enda fram till april ungefär. Då börjar allvaret igen. Har bestämt att jag ska ta det så lugnt som möjligt med min lilla pojke, eller lilla och lilla är väl dumt att säga nu när han närmar sig 170 cm i mankhöjd men han är ju så mycket bebis han bara kan bli :) Vill inte stressa fram något med honom och speciellt inte något han inte är mogen för. Han får all den tid han behöver för jag vill ha en hållbar häst som jag kan tävla och ha roligt med när han är redo för de!
 
 
 
Det här är från första gången jag travar på Dogge uppsuttet :)
 
 

Dagens ridning

Tog min gamle man till ridhuset idag, känns som de va evigheter sedan som jag jobbade igenom honom ordentligt faktist. Så blev ett lösgörande pass med mycket och speciellt långa galopparbeten så han blev redigt svettig och fick upp flåset, jag med om jag ska va ärlig. Red fram som vanligt och började sen jobba honom i galopp så han fick sätta under sig ordentligt och sen stog jag upp och galopperade runt honom i ridhuset så han fick länga halsen och ryggen. Riktigt fin blev han och trampade på sjukt bra i traven efter den låååånga galoppen. Prinsen följde också med och fick sig en genomkörare av Johanna, vilka framsteg han gör hela tiden :)
 
 

5 saker jag vet att ni inte vet

* Jag avskyr stark mat. ( detta är inte en nyhet för alla dock )!
* Min absoluta favoritmusik har alltid varit rock/hårdrock fast är egentligen en liten allätare när det gäller musik.
* Är sjukt bra på att stava. Om folk är pedanta när de gäller städning är jag pedant när det gäller hur folk stavar. Klarar inte av att läsa bloggar där det finns stavfel och särskrivningar och yadeyade. Bort med dom!
* Har en tavla hemma med alla min rosetter jag vunnit tillsammans med mina fina hästar.
* Sen jag var liten har jag alltid drömt om att ha en dalmatin.
 
 
Sjukt bra låt! ;D
 

Bästaste!

Höhö den nya ica-reklamen är bäääst!
 
 
 

Film från torsdagens hoppträning

Bättre sent än aldrig eller hur? ;)
Sen skulle jag behöva lite råd från er, min tränare tycker jag ska testa ta upp scotland bland dom stora hästarna. Avstånd och sånt är inga problem för honom, frågan är ju om han fixar de psykiskt? Han blir ju konstig så fort han går in på en tävlingsbana liksom. Men jag tror att de kan vara värt ett försök, va tror ni? ;D
 
 
 

Aha är ni här?

Alltså den här helgen har jag prioriterat alla viktiga människor i mitt liv istället för att sitta här. Har haft viktigare saker för mej och hellre velat lösa alla frågetecken som har varit den senaste tiden. Det har funkat bra, istället blev det lite gnissel och gnassel från två andra människor här hemma istället, jaa ja är det inte det ena så är det de andra. Hade en riktigt rolig kväll igår i alla fall tillsammans med flertalet kvinnor jag inte träffat under senaste halvåret miiiinst och Frida då som fyllt 20! Tycker hon fyllde 17 nyss. Herre min skapare vart tar tiden vägen? Det är hårt att bli vuxen vill jag lova, folk flyttar hit och dit och skaffar sällskap som dom umgås med över allt annat. Inte lätt att hålla ihop det då.
 
 

Hoppträning

Har vart i Hylte med Scotland på hoppträning idag, säger bara såhär, varför är han inte storhäst?!?! Har aldrig vart fräschare. En riktigt jobbig lektion för oss båda två idag må jag säga. Mycket sätta under sig på bakbenen, studs och ja det gav en väldig massa mjölksyra i min gamle ponnys bakben så när vi skulle hoppa bana var han så trött att han bara sprang men han gjorde sitt bästa. Han är ju inte som alla andra hästar utan när han blir trött då visar han det genom att stressa och bli väldigt springig och stark medans de flesta andra hästar blir sega och trötta. Ja jag vet inte vilket jag tycker är bäst men att rida heta hästar är jag ju bättre på om jag får säga de själv. Man slipper liksom skapa energin samtidigt som man koncentrerar sig på allt annat för den finns redan där och man kan bara sitta och hålla och lägga på ben :) Så mina ben var spagetti efteråt och imorn kommer jag ha träningsvärken från helvetet, åh vad jag längtar tills imorn!
Kanske slänger upp film imorn men nu måste ja sova, sista dagen på praktiken imorn men är bara där förmiddagen för sen ska jag ut på en fin promme med min vän mimi och sen blir de kvinnomys i askebo-city på kvällen, härlig dag helt enkelt om vi inte räknar med träningsvärken...
 
 

Ett litet erkännande

Hela tiden känns de som en tyngd som hela tiden ligger över mej. Den här tyngden handlar om quinny, min lilla stjärna. Ni anar inte hur jobbigt det är när hon får skada efter skada och hela tiden hoppas man på att få börja rida och träna igen. Har inte ridit lilla hönan på fem månader, looong time! Och nu har hon haft sin bäckenledsinflammation och hon ser fortfarande inte ren ut. Jag blir tokig, känner mej så omotiverad till det mesta just nu och jag blir inte klok på vad jag ska göra. Drastisk förändring snart annars lägger jag mej i skogen och väntar på den tiden då man kan få lite flyt igen! Alltså aldrig verkar det som...
 
Fick dock en superfin bild på Iza och Lea från finalen i falkenberg på mejlen :)
 
 

Tjolahopp-tjolahej

Har känt mej väldigt off idag, inte pepp på nått alls. Drog igenom några avsnitt av desperate housewives och kände att neej nu får jag rycka upp mej och pyste ut i stallet och tog en skogsrunda på gamle mannen min, blev minsann en aningens gladare efter de :) Imorn ska jag till min praktikplats, som jag har sett fram emot de. Känner jag mej själv rätt har jag ännu en gång gått och lagt mej alltför sent så därför måååste jag sova nu. Varför måste det alltid bli så? 
Förresten, har ni nånsin sett en naken älg? Det har jag gjort idag, uuuurk så vidrigt, hur kan man vara jägare? 
 

Ett hett tips också, lyssna på stiftelsens album, mimi sa att jag bara va tvungen att göra de så de har jag gjort och ack så himla bra, takida släng dej i väggen!
 
 
 

Instagram

Ni har väl inte glömt följa mej på instagram? :) Lägger upp bilder snabbare där eftersom min blogg-app är dålig som bara den, alltså mer sköna bilder för era ögon!
 
@linnharestrand
 
 

Första dagen på veckan

Sitter och väntar på att min vän mimi ska vakna nån gång så vi kan gå ut och gå för idag är det fint väder, känns som de va evigheter sen som den där stackars solen tittade fram bakom allt regn. Ingen skola på hela veckan, dock har jag ju två fältdagar ute på min praktikplats, ska bli så roligt! Lilla avdelningen dessutom, underbart. Om jag bara kunde sova på nätterna med hade det varit skönt men ja man kan väl inte få allt här i livet. 
Quinny jobbas från marken även denna veckan, antingen inbillar jag mej eller så är hon fortfarande inte fräsch i sitt höger bakben :( Tänk va skönt de hade vart om allt bara kunde flyta på för ovanlighetens skull. Har motgångar från 20 olika håll på en och samma gång, det känns i kroppen vill jag lova!
Scotland rids lite som vanligt och jag tror starkt att jag tar med honom på hoppträning på torsdag, HUMÖRHÖJARE!
 
 
 

Film Isabella Bus

Det är en fröjd att se Bella hoppa när hon är såhär pigg och positiv, ser ut som en gudinna ;D
Orkade inte lägga ihop dom till ett klipp så ni fick två. 
 
 
 
Förstår ni att dom hade bästa tiden i grunden med detta tempot eller? ;) haha
 

Izas tävlingsdebut!

Filmen från igår, lovande ponny för framtiden måste ja säga :)
 
 
Skriker lite efter mamma då ;)
 

Pizzabak!

Har bakat pizza idag med den stora familjen (alltså mostrar, kusiner, mormor mfl). Hemmagjord pizza är det bästa. Väldigt gott för smaklökarna men ack så mättande för magen...
Ska fixa filmerna till er nu, bättre sent än aldrig, har liksom inte riktigt tagit mej tiden.
 
 

Riktigt bra film!

Måste tipsa om en riktigt bra film som är rolig som bara den! What to expect when youre expecting. Söndagsfilmen imorn? ;D

Har haft sällskap av min fina vän mimi under eftermiddagen/kvällen, med en långpromme och tacos och massa prat, sällskapades även av fia senare under kvällen. Ibland ska man ha det bra!

 

Lyckad tävlingsdag!

Fina och fräscha ponnysar idag.
Izas tävlingsdebut blev lyckad, hon hoppade 70 cm med ett endaste litet pet på sista hindret, vad mer kan man begära av en liten bebis? Hur duktig som helst. 
Bella är tillbaka till sitt gamla jag och det blev felfritt i 80 cm och ett ynka pet i 90 cm men alltså en mer taggad ponny får man leta efter. Matilda och bella hade snabbast tid av alla i grundomgången ;) Inte dåligt alls, synd att det inte är det som räknas. Matilda flinade verkligen hela tiden i varje runda idag, rooooligt!
För er som inte förstår det så är det dessa underbara djur som jag lever för, vill verkligen få dom att utvecklas och även ryttarna såklart. Det bästa som finns är att se en egen uppfödning lyckas och växa som ponny precis som lilla Iza gör hela tiden nu. Man blir också riktigt motiverad av att se deras ryttare på ryggen när de förbättrar sig och hittar fler knappar. Hästeriet är en sak som jag är riktigt jävla bra på och hade jag inte haft dom så hade jag inte något som jag verkligen är duktig med och även jag måste få hålla på med något som jag tycker är roligt och som jag vet att jag är bra på. Slänger upp lite bilder som johanna fotade, jag filmade så idag blev det dubbelt upp! 
 
diggar matildas koncentrerade min ;)
Snygga bakben! ehehe

När ingenting blir som man tänkt

Ja dom säger att livet är en utmaning och att man ska möta utmaningen. Men när utmaningen blir för stor kan man inget annat än att slå i backen. Har kommit till insikt med att vad man än säger är det alltid fel i någons öron och vad man än gör är det alltid fel i någons ögon och folk snackar alltid skit, thats it. Grejen är att jag inte orkar bry mej längre, varför ska inte jag får göra det bästa jag vet eller varför ska jag inte få säga vad jag vill? Jag är bara så ledsen över att folk inte kan vara ärliga nu för tiden, det gör så ont när det bara öser ner en massa skit över en som man inte ens ska behöva ta.
 
 

5e oktober

Det tar emot att skriva oktober... kallt, regnigt you name it. Är alldeles för trött och nere idag för att dela med mej av nått roligt alls. Ska försöka mej på en humörhöjare genom att andas in det bästa på denna jord, stallmiljö, häst, mmm och det blir en liten ridtur på min gamle gosse :) Sen blir de pannkakor med min käre far!
 
Åååh höll på att glömma, har färgat håret hos sarah idag, sjuuukt nöjd! Får väl se om det blir bildbevis sen, troligtvis inte men vem vet jag kanske chockar er i alla fall ;)
 
Saknar att sitta på min lilla höna.
 

Kanelbullensdag :D

Har precis svullat i mej en kanelbulle och skrivit färdigt inlämningen tills imorn, bra start på dagen helt enkelt! Nu blir de stallet och en motionsrunda hade suttit bra idag för att träna bort allt extra man fått i sig efter bullarna ;D Sen blir de en kväll med Jimpa, bra grejor! Har inte skola förrän nästa måndag nu alltså över en vecka från skolan, heeeeeaven!
 
 

Grymma ponnyer vi har!

Alltså såhär är de, vilka grymma ponnyer vi har fött upp! Matilda hittar fler knappar på iza och dom gjorde ett par riktigt fina rundor idag, känns bra inför lördag. Sen har vi lilla prinsen, johanna har gjort ett riktigt bra jobb med denna lilla gosse. Hoppades idag för första gången i sitt liv med ryttare på ryggen, går inte beskriva hur sjukt duktig han var. Hoppade som bara den och han hoppar riktigt bra dessutom, genom hela kroppen med rygg och allt. Nu satsar vi på nästa pay and jump med lilla pojken :D
Filmade lite men kan säga såhär, syns inte ett smack. Va alldeles för mörkt... De får bli nästa gång.
 
 

Hej och hå!

Har skickat in mitt arbete nu och ja va säger man, det blir som det blir helt enkelt. Kan ju inte vara bäst med en gång liksom. Bilen gick dessutom igenom besiktningen idag, duktig rallypilen! ;D
Nu ska jag försöka sova bort min otroligt hemska huvudvärk sen ska jag ut och träna två fina fyraåriga ponnysar, första gången vi ska hoppa prinsen idag. Spännande! Och matilda ska hoppa iza lite för att känna på henne tills på lördag då det blir tävlingsdebut. Blev taskigt väder nu så blir inga kort utan film i så fall :)
 

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt fööööörut!

Sjukaste alltså. Skulle köra släpkärran till min bror och när jag kör där så fint så kommer vi till en rondell och där liksom går det inte styra bilen mer, så jag kör rakt ner i en sjö, vem fan satte en sjö precis där liksom? Det bästa va att de första ja tänkte på när vi körde ner i vattnet var att jag måste ta upp mobilen ur fickan så att den inte blir blöt, hahaha alltså va skadad typ? Sen har ja ingen aning om hur ja kom upp ur vattnet för helt plötsligt var jag hemma och sa till pappa att hans bil och kärra låg i sjön och han skulle dra upp dom med traktorn. Jag är glad att man inte drömmer sånna här konstiga drömmar jämt för då skulle jag nog bo psyket idag.
 
 

Min nya favorit!

Det konstiga är att den här låten inte finns på spotify, kooonstigt!
 
 
 

RSS 2.0