fullt ös i göteborg !

har ju inte hunnit berätta om min helg i göteborgs stad. åkte dit i lördags och hade bestämt sen innan att jag absolut inte ska köpa några kläder eller nått till mej själv utan lägga dom pengarna på mina favoriter istället. helt fantastiskt nog så klarade ja de så i söndags blev de göteborg horse show i scandinavium och svenska mässan. lika bra som vanligt och världscupen va riktigt fränt att se, såå duktiga både hästar och ryttare är alltså. att man ens får en häst att hoppa på den höjden tycker jag är helt fantastiskt. på mässan hittade jag faktist de jag letade efter, en ny sadelgjord med magplatta och helt otroligt hittade jag dom tyglarna jag letat efter så länge, köpte därför två par. haha hittade tyvärr inte ett fullcheek bett som jag letade efter men får väl köpa ett senare helt enkelt. ett par lyckade dagar i göteborg helt enkelt och hade ju till och med pengar över ;D


överraskning

i förrgår fick jag mej en överraskning minsann, mamma hade vart uppe hos mormor i helgen och då skickade hon med en present hem till mej, en supersöt liten glasskål med godis. hade inte kunnat komma mer lägligt. min mormor är verkligen bäst!
quinny har gått kanonbra denna veckan och imorn får hon en välförtjänt vilodag. dogge har också skött sig bra, har haft sadel på den lille gossen för första gången och som han busade, han blev allt lite ställd men sen gick de fin fint. alltså har mina små fina skött sig bra båda två, helt underbart.
imorn är det äntligen fredag och sen blir de göteborg horse show i helgen, fina greeeejor!




loffe

min ögonsten som alltid kommer att förbli det även fast han inte finns hos oss längre. min allra första ponny, korsningsponny welsh/shettis som föddes 1984. han var nog inte världens roligaste första ponny om jag får säga de själv, lyckades ju flyga av ett ex antal gånger under alla åren då han var expert på att slänga av mej nämligen. men ändå var han så himla bra, lärde mej verkligen att rida och balansen fick sig en träningsrunda varenda dag. började åka ut och tävla med honom när jag var elva men vi startade bara lättare klasser upp till 80 cm men har dock hoppat enkelhinder med honom på 1 meter, inte dåligt då han bara var 118 cm hög. men jag växte ifrån min käraste vän och han fick en ny ryttare och de va också ute och tävlade en hel del. fick till och med ett par placeringar (: men min väns klocka började ticka mot slutet och hösten 2005, rättare sagt 15e oktober fick han sluta efter att han fått cushing syndrom. det är en sjukdom som sätter sig på hjärnan och om man inte upptäcker de får dom följdsjukdomar vilket de var i hans fall. det finns medicin som bromsar den här sjukdomen men eftersom han inte svarade alls på medicinen så fanns de inte mycket att göra för mitt hjärta. en härlig och fin höstdag som han fick sluta på, så nu springer han runt frisk och kry på dom evigt gröna ängarna.


min absoluta favoritbild på lille gossen

hanna och loffe på julshowen

tävlingsfin


sista dagen, plutt orkar inte ens stå upp

absolut sista bilden på min vackra, kommer för alltid att vara saknad.


löshoppning på schemat

en helvetesdag, en sån dag som ingen vill genomlida, lovar.
avslutade dagen i stallet för att pigga upp mej själv, löshoppade dom fina kusarna idag. dogge va helt otroligt duktig, andra gången han löshoppades och han skötte sig så bra. han var till och med duktigare än quinny som bara sprang runt och stressade upp sig för allt som fanns (och inte fanns) men när hon väl hoppade lugnt och fint utan att stressa hoppade hon himlans bra alltså. fick ingen film på henne men lägger upp en på min lille skrutt iaf.


världens bästa failbild!

har hittat den roligste failbilden på mej själv på länge, dock är den gammal men nu när ja såg den igen dog ja en skvätt! hahaha



ser ut som vi ska dö, fälttävlanskursen på strömsholm 2007.


dagens tävlingsresultat

idag har matilda och bella vart i värnamo och tävlat, alltså säsongens första tävling. tycker alltid första tävlingen för säsongen är viktig på nått vis, man vill ju ha ett helt okej resultat, inget fiasko liksom. känns ju inte riktigt bra för de kommande tävlingarna. men idag skötte sig det fina ekipaget galant.
90 cm; bella va taggad och matilda va taggad, blev en nolla dock lite oflyt och omtramp och sådär men det kan man ju överleva.
1 m; kalasbra flyt, tyvärr ett stopp på fjärde hindret, ett sånt onödigt litet stopp bara, blev inte riktigt färdig innan hindret, sånt som händer men tycker som sagt de va en bra start för året.


slänger in en favorit från styringe bara för att (:


fullt ös

medvetslös, lite så känns de nu men jag gillar de. quinny har skött sig super den här veckan, hade en redig genomkörning idag så nu kommer vi båda ha träningsvärk imorn. har kommit fram till att quinny och scotland är så himla lika i ridningen, gör lite luftsprång för att komma undan det jobbiga eller varför inte lägga till gasen och bara springa ifrån arbetet ibland, känsliga och framförallt fruktansvärt intelligenta. så nu ska jag komma tillbaka till den ridningen igen så kommer de bli kanon tror jag. imorn ska vi vila båda två men ska ta ut min lille istället och longera honom lite, han har blivit så himla duktig så länge det inte är någon annan i ridhuset då blir han totalt galen, haha knasig pojke!

 


isabella bus

min stjärna, mitt allt som har funnits där för mej i alla dessa år, 10 års jubileum nu i vår. helt otroligt hur fort tiden går. denna pärla hittade vi i kristianstad år 2002 född 1992 (vilket innebär att hon har varit min ägo i halva hennes liv, unbelievable!) i början var ingenting enkelt med henne, hon testade som tusan, stegrade så fort hon inte fick som hon ville. kunde inget annat än galoppera över en bom så fort hon såg en. skrittade man emot tog en jätteskutt över. det roliga är att jag minns inte riktigt hur vi gjorde för att hon skulle sluta med detta, jag vet bara att hon inte gör så längre. ett evigt tragglande antagligen och en jävlar anamma från min sida. då fungerar allt! vi har haft en riktigt rolig ponnytid ihop och har tävlat upp 110 i hoppning och lb dressyr även fast dressyr aldrig har vart hennes starka sida då. har även tränat lite terräng men eftersom lilla fröken tycker hon är lite fin i kanten passade väl inte de henne riktigt. vi höll oss mest till hoppning, minns varenda placering med henne vilket blev några stycken. efter min tid har hon vart utlånad ett par gånger och nu har ju som dom flesta vet matilda henne uppe på gark och tävlar och tränar med henne. hon håller fortfarande måttet den gamla damen (: är så tacksam för allt hon gett mej och framförallt, allt jag har lärt mej av henne!


16e juli 2004

en av mina favoritbilder.


sista tävlingen, slutade ju bra.

ponniacup 2006

det finaste som satt sina hovar i ett par skor.


en liten tripp tillbaka i tiden



här har jag letat fram en gammal goding bild från mej till er. året var 2006 och platsen var västervik, ponniacup. ponnytiden var verkligen en helt underbar tid, alla ponnysar jag lärt känna har fört med sig så mycket minnen. därför har jag då tänkt börja hedra dessa undebara varelser med att skriva en liten presentation om dom fina som kommit och gått under årens lopp och dela med mej av mina fantastiska minnen och bilder med er.


quinny bus

lill-skruttan har busat runt med mej typ hela veckan. lillan har inga muskler kvar alls så därför är hon just nu inte allt för vacker att se på. men det jobbar jag med som bara den för tillfället. så nu går ridningen mest ut på att hon ska börja jobba och söka sig neråt (hennes underhals måste försvinna och ryggmusklerna måste tillbaka) istället för att bara springa runt som en tok. tyvärr har sadeln blivit lite för vid när hennes muskler i ryggen har försvunnit så sadeln åker bakåt och därför åker min skänkel också bakåt, damen är en aning kittlig kan man ju säga. därför åker den där bakdelen upp ibland i världens bakutspark och då passar hon minsann på att springa iväg också när jag väl är lite ur balans. jag har en fruktansvärt smart häst alltså! kan inte låta bli att skratta när hon gör så.
morgandagen är fullspäckad som alla andra dagar i mitt liv för tillfället. ullared, stallet, vinkväll med kvinnoligan. good stuff!


veckans favorit.

inte den nyaste låten precis men ack så bra.




veckans träning

min lilla treåring har gjort en bra vecka, longerat honom ett par gånger och han har skött sig fint. det roligaste var ju första gången han var inne i ridhuset och helt plötsligt fanns de en likadan på andra sidan väggen. ja han har ju aldrig speglat sig själv innan precis. han stog där och spanade in sig själv och gnäggade på kompisen på väggen, konstigt att den inte svarade alltså. söt liten häst jag har.
quinny har fått en ny sko, får väl se hur länge de sitter nu men hon har vart så varm i hovarna dom senaste dagarna så har inte velat rida henne. däremot har jag ridit en annan liten häst. liten är ju dumt att säga när han egentligen är väldigt stor. han har inte vart igång mer än ett par veckor men för att vart riden så mycket va han väldigt duktig, detta är då en halvbror till min treåring. enda likheten med dom är väl att dom är fuxar båda två. annars är dom vädligt olika. men jag tycker jag kämpade på bra, var ju väldigt längesen jag satt på en så stor häst med ett så stort steg dessutom. dressyrsadel var de ju inte heller nyss jag satt i precis.



min lille plutt (:


ellos shopping

fick hem mitt paket från ellos häromdagen, kände att jag behövde lite nya basic-kläder.

två toppar, en svart och en ljusrosa. en svart tunika. ett par svarta chinos och ett par jeggings i ljusblå denim, är faktist nöjd. helt okej priser faktist! jag kan starkt rekomendera att köpa kläder där då de finns mycket basic som sagt.


jag tror mitt hjärta blöder

"om tårar kunde bygga en trappa, och hjärtesorg göra en smal väg.
då skulle jag gå stigen till himlen och hämta hem dej igen."
finns inget som är så jobbigt som begravningar,
saknar min morfar något fruktansvärt mycket.
en människa som var så omtyckt ska inte bara försvinna så där.

världens finaste hjärtbukett,
har bättre bilder som jag tänkte dela med mej av en annan dag.

när någon man älskar blir ett minne blir minnet en värdefull skatt.
vi ses i nangijala älskade morfar



RSS 2.0