thoughts

det finns en sak som stör mej otroligt mycket. människor med förutfattade meningar. kommer ni ihåg när roffe vann jerringpriset och alla reportrar uttalade sig om att det var hästen som borde fått priset eftersom det är han som hoppar över hindrerna? alltså folk som inte vet någonting om vissa saker borde väl ändå inte få uttala sig alls? i mina öron låter dom människorna bara korkade. för vi som vet någonting om allt det här vet ju att för att vinna ett EM-guld krävs det att både häst och ryttare är på topp. jag menar skulle hästen hoppa runt en bana om man bara släppte in den på banan och bara "hoppa nu lilla hästen så får vi se om det går vägen". alltså att det verkligen finns folk som tror det bara hänger på hästen, det gör mej knäpp i huvudet. hur ofta får jag höra de när jag pratar med ohästiga människor tror ni? typ jämt. jag säger bara, öppna inte era käftar när ni inte har en aning om vad ni pratar om. det finns inget finare än bandet mellan häst och ryttare, hade inte en häst litat på sin ryttare tror ja inte ens man hade fått sitta på ryggen överhuvudtaget.
som jag saknar detta :)



helsingborg

var slutdestinationen för dagens lilla utflykt. eftersom iza nu är fyra år och får börja tävlas behövde vi skaffa mätintyg på lilla fis så det har vi fixat idag. hon slutade idag på 137 cm i mankhöjd, trodde inte hon var riktigt så hög men skenet bedrar minsann. och lugnare ponny får man leta efter, så himla duktig hon har vart idag, stått stilla hela den långa vägen både till och från helsingborg. som jag sagt innan, det kommer bli en riktigt bra tävlingsponny av henne :)

äveeeeeentyr!

ledig även idag eftersom jag, pappa och en av hästarna ska ut på ett litet äventyr, spännande! ;D

FILM MED JOHANNA OCH IZA

duktigt ekipage. nu ska iza fått lite vila några veckor framöver och vi hoppas att hon är fit for fight sen igen :)





bilder från dagens pay and jump

va på gark idag med ponnyerna, min lilla höna fick inte följa med. hon står just nu på en grön äng och äter sig mätt vilket hon kan behöva. lycklig häst. men iaf så agerade jag fotograf, det var absolut inte meningen från början men blev tydligen så. slänger upp några favoritbilder från dagen, oredigerade bilder nu! imorn är jag ledig och det är jag värd. bada, sola, måla hinder och rida står på schemat, helt okej enligt mej.
sötaste ekipaget på hela dagen, därför var jag tvungen att fixa till denna underbart fina bild :)
dagens snyggaste språng!
ta dom ni vill ha :)

här sitter jag och glömmer vad klockan är

har suttit och klickat hem lite kläder, känner att sommarkläder var de visst ont om i garderoben. kommer sen på att oj då jag ska nog börja fixa mej också. så beger mej till fina vänner sen under kvällen, var och tittade på karnelevalen innan och ja det är väl precis som de brukar vara :) var duktig och red hästarna tidigt i morse eftersom det blir så satans varmt på dagen, blir samma sak imorn. dessutom clear round med iza och bella. ja hektiska dagar som vanligt :) puss
jag och min fruktansvärt roliga vän

pictures

malin önskade att jag la ut alla bilderna på henne och bimman från hoppningen i onsdags därför är jag ju för snäll och gör det :) läs mer om malin och bimman här.












Zack

idag blev det bad i sjön med fina vovven, ursäkta bildkvalitén. när vi kom dit upptäckte jag att jag glömt sätta minneskortet i kameran, som det kan gå :)

här sitter jag och räknar potatisar

hoppträning i hylte idag med hönapöna, flygutrustningen ska på.
önska mej lycka till och att jag överlever :)

betessläpp

släppte ut häflten av hästarna på bete ikväll, hur kul är det inte att se dom så lyckliga ;D

hoppträning à la askebo

haft hoppträning hemma idag bara för att hoppa av busen lite innan hoppträningen imorn. tack lea för all hjälp!

hot hot hot!

kan ju säga att värmen kom väldigt plötsligt, från 10 grader till typ 30, det är tufft att vänja sig vid men jag älskar vädret. det kämpigaste är ju att det är sååå varmt att jobba i stallet så därför har jag tagit ridningen lite senare på kvällarna nu för att det ska bli lite svalare i alla fall :) men idag har jag haft tömkörningslektion för matilda. som jag sagt innan är det världens bästa sätt att motionera sin häst från marken. man får hästen att jobba på ett bra sätt och dom jobbar verkligen igenom kroppen ordentligt och får ha ryggen helt fri vilket gör att de kan sträcka ut den så mycket som de orkar. ni hör ju själva, finns inga nackdelar. brukar dessutom sätta upp lite upphöjda bommar ibland som de får kliva över, skönt för dem att variera lite ibland också :)

filmtips!

eftersom jag inte mår helt prima har jag soffhäng ikväll helt själv, visst låter det tråkigt? men ack så skönt det är ibland, slog därför på en film som jag har sett så många gånger men tröttnar aldrig på den. The Kid, en verklighetsbaserad film som handlar om en kille och hans helt sjuka uppväxt. stackars barn som har det så alltså. verkligen sevärd för er som inte sett den. nu ska jag vila upp mej inför morgondagen då alla tre hästarna ska motioneras igen. ja det är väl dumt att ta de lugnt för länge?
vilket är så sant som det var sagt. quinny bus hoppades på gark idag och det gick över förväntan faktist, visst var hon tittig och jävlig men inte så som hon vart de senaste gångerna, kanske börjar släppa lite? red scotland hemma på banan och han gick som en klocka, den ponnyn slutar aldrig förvåna mej alltså. hästarna är fantastika djur och som får mej på fantastiskt humör.

vilka fantastiska hästar jag har

vilket är så sant som det var sagt. quinny bus hoppades på gark idag och det gick över förväntan faktist, visst var hon tittig och jävlig men inte så som hon vart de senaste gångerna, kanske börjar släppa lite? red scotland hemma på banan och han gick som en klocka, den ponnyn slutar aldrig förvåna mej alltså. hästarna är fantastika djur och som får mej på fantastiskt humör. är så tacksam för mina ögonstenar.


vi människor är sjuka

tänk bara såhär, när man ska upp och jobba är man alltid sååå trött även fast man börjar senare och får sova enda till klockan sju så är man trött. men vad händer när det är helg och man väl får sova, joo då vaknar man klockan sju, pigg som en lärka och kan inte somna om. hallååååå varför? vi människor är sjuka helt enkelt. och inte tala om alla förvetna människor som finns, jaa jag har lite agg mot folk ikväll. ibland undrar jag hur tråkigt vissa har de i sina liv att de måste veta allt om alla andra. nog om mina arga funderingar. spenderade större delen av dagen i stallet, har vart uppe och klängt på dogge för första gången idag, vilken duktig liten treåring jag har! quinny bus fick gå en långrunda i skogen tillsammans med bella och iza då matilda och johanna joinade idag. scotland fick sig en omgång i tömmarna idag, tömkörning är det bästa jag vet för att få hästarna att jobba precis på rätt sätt utan att man sitter på och stör. lea har vart till stor hjälp hela dagen och elin och emma har funnits där och livat upp de, precis som de ska vara alltså :) en väldigt bra dag iaf, imorn blir de jobb igen, vadå långledig? vad är det för nått? puss





uppsatsen om kon

alltså lyssna och njut, det roligaste jag hört på länge ;D




film från gårdagens pay and jump

johanna och iza skötte sig fin fint igår, hoppade 40 cm två gånger med ett stopp i första rundan och ett nedslag i andra rundan. duktigt ekipage må jag säga, helt nytt ställe och allt och iza skulle prata med alla, söt ponny.





bra kväll på sigges

man kan säga att dead by april L E V E R E R A D E igår!


ögongodis!


så kan det gå

alltså min dator har vart problemet själv såå länge nu, i tisdags fick jag nog av den och bara lämnade in den och kände att nu ska den fanimej fungera när ja får tillbaka den. klart den fungerade igår när jag fick hem den, bättre än någonsin även fast jag blev en aning fattigare. tror ni internet fungerade? självklart inte :) jag blir så lycklig när sånt händer. jag känner såhär, saker ska bara fungera om jag vill de. lustigt att det alltid är tvärtemot. men idag har jag fått igång de, jag är så sjukt bra. så därför har jag inte kunnat fixa någon film sen förra helgen, får se om det blir av alls för den här helgen är smockfull! imorn är det clear round med johanna och iza i tranemo som gäller, ska bli hur kul som helst :) har dessutom fått lite kvalitetstid med fina vänner under kvällen och älskade filmen pearl harbor. minns ni hur ruskigt snygga josh hartnett och ben affleck är den filmen? och hur sorglig den är, tur jag inte fick se slutet för då hade tårkanalerna vidgats rejällt. nog om de, nu är det bäst ja sätter igång en film och går och till sängs.


saknad

 


heldag med häst

ja precis, har vart i stallet hela dagen, efter en härlig sovmorgon då ;D har löshoppat alla 9 hästarna hemma idag, kan säga att de tog lite tid. men skönt att få de gjort och roligt va de. inte ofta man tar sig tid att göra de med dom små. har små filmklipp med dom allihop FÖRUTOM mina två stora, dom valde att hoppa över och springa hem istället. ja så kan det också gå. drar inte ihop någon film nu utan ni får klara er till imorn, slänger upp varsin bild på capella och iza som imponerade mest idag.

iza hoppar 110 cm, med god marginal eller? ;D


duktig liten shettis som hoppade 75 cm idag
ursäkta att det kom med en svans från trollis men jag är så trött så orkar inte ens redigera dom nu.


rolig hoppövning!

hittade en sida på Hippson där det fanns många övningar för både dressyr, hoppning och markarbete som jag verkligen ska använda mej av. hittade en som jag fastnade för som jag ska prova på min lilla höna. det är angelica augustsson som tipsar om den särskilt till yngre hästar (vilket passar bra för mina bebisar).


Inled med tre travbommar med 1,20 meter emellan.
Därefter 2,50 meter fram till ett kryss, 2,80 meter till nästa kryss, 6,50 meter till ett räcke,
7,00 meter till en oxer och till sist 10,50 meter fram till det avslutande räcket.



look deep into yourself before you blame all others

veckan har vart hektisk och jobbet och hästarna har tagit all min tid vilket innebär sena kvällar. tog därför en välförtjänt sovmorgon idag, nu ska jag åka och jobba en sväng och sen blir de stallet resten av dagen. imorn ska vi löshoppa alla hästarna hemma, ska försöka hinna med de i alla fall :) så imorn blir de filmer som ni får hålla koll på.


fina vovven!

zack må vara flummig, klumpig och lite trög men hur söt är han inte då?







bilder från dagens ridning

hoppade lite med min höna idag. ja vad ska man säga, hon överhoppar nått fruktansvärt och blev trött väldigt fort. men hon skötte sig bra ändå. johanna red trollis en sväng också, duktiga ;D


RSS 2.0