Imorgon gäller de!

Flytten är nu äntligen färdig så kan börja fokusera på det vanliga igen, skööönt! Har faktist jobbat ikväll så jag slipper de i helgen när vi har fullt upp. Imorn gäller de för Iza att visa sig från sin bästa sida, håll alla tummar som går för oss!
 





Världens coolaste ponny

Tror bestämt jag har världens coolaste ponny ståendes i mitt stall. Han heter Scotland Yard och gick som en kloooocka på hoppträningen idag, alltså inga psykbryt eller nått som brukar komma minst ett varje träning i alla fall. Idag hade vi roligt, riktigt roligt dessutom. Bara bushoppade. Idag övade vi mycket tävlingsgalopp att dom verkligen är framme för skänkeln och kunna ta bort ett galoppsprång på linjer från till exempel 6 till 5 (passade ju mej och scotland som handen i handsken). Hoppade upp honom på en 6,5a och han klippte typ 125 cm som ingenting. Inte en tvekan ens utan han bara köttade på. Mamma filmade detta men precis när jag hoppar går det förbi en framför hindret så vi syns inte, blir man arg eller? Hade vart så kul att visa att den gamle mannen fortfarande nosar på höga höjder ;D Hoppade sen en bana på 90 cm och det gjorde han ju som ingenting. Som jag sagt förut, jag verkligen älskar att hoppa denna ponnyn. Sån grym känsla när man hoppar, går ju inte beskriva, måste ju egentligen upplevas!
 





Terrängträning, Iza

Iza skötte sig strålande idag, duktig ponny och piloten red på som bara den :)
 

Diggar Izas frambensteknink på den här bilden ;)
 



Godmorgon!

Har precis vart ute på en motionsrunda såhär på morgonkvisten och ätit en stadig frukost. Nu väntar duschen och sen åker jag och DB till jönköping, shopping till min lilla häst ;D I eftermiddag åker jag med johanna på terrängträning med iza, första träningen woooho. Ska bli så spännande och se vad hon tycker om detta.
 






Finaste skydden

Har hittat världens läckraste skydd som jag bara ska ha i min ägo en vacker dag, vare sig quinny blir en fälttävlanshäst eller ej, dom ska finnas tillgängliga i min sadelkammare i alla fall!
 
Dom fina lila till vänster, men får jag dom som är jämte blir jag ju inte direkt ledsen heller.
 


Fler coola prylar finns Här.
 



Buck Brannaman, Legendary!

Har kollat på en ja vad man nu kallar de, dokumentär om Buck Brannaman ikväll. Alltså vilken hästmänniska! Det är så man ryser när man ser hur han handskas med hästarna. Och när han rider ser det ut som en dans mellan häst och ryttare. Ryser bara jag tänker på det. Han menar på att hästen oftar återspeglar hur dess ägare är och beter sig. Man skapar hästen efter hur man själv är helt enkelt, både på gott och ont. Men han tycker att livet är alltför kort för att man ska låta sina egna problem även bli hästens, sååå sant! Dessutom har han humor så han är verkligen rolig att lyssna på.
Buck håller i clinics runtom i USA 9 månader!!!! om året för att hjälpa ryttare och hästar. Varför finns det inte fler som denna fantastiska man? Jag hade nog gjort vad som helst för att få åka till honom och kanske åka med i någon vecka eller så för att se och förstå hans otroliga känsla för hästar. Hade vart grymt!
 
Här får ni en liten blick om hur han "arbetar" SEVÄRT SOM BARA DEN.
"The zen master of the horse world"
 

 



Månadens roligaste

Matilda och Bella va lika duktiga som vanligt idag och Bellabusen har nog alltid lika roligt, tokig häst dedära.
Men nu ska jag sätta mej och göra det roligaste som finns varje månad, dadadadadam, betala räkningar. Man bara ser hur pengarna försvinner från kontot, vips!
 
 

Träning på G

Åker till Tranemo med Matilda och Bella på terrängträning nuuu :)
 
 

Dagens planer

Hovslagaren fixar till hovarna på 5 hästar idag.
Ridning av två (helst innan hon kommer).
Flytten ska försöka börjas med, tänkte packa ner kläder idag så det är gjort.
Terrängträning för matilda och bella i tranemo.
SEN skulle jag försökt mej på en motrionsrunda också, frågan är vart vi klämmer in den idag, återstår att se om dagens planer håller för en gångs skull :)
 
 

MEDRYTTARE SÖKES

Som sagt, skolan börjar om en vecka och för att klara av detta kommer jag behöva någon som hjälper mej att rida några gånger i veckan. Känns som 3 hästar blir tufft nog så skulle bli glad för lite hjälp. Om ni är intresserade eller vet någon som är så hör gärna av er, antingen här eller på telefon, 0738395696. 
 
 

Chillaaaar

Hann ungefär hälften av de jag hade tänkt idag, bra jobbat. Men jag var ju i alla fall ute på en träningsrunda dock utan häst, försökte fånga honom i sisådär 30 minuter men det var lönlöst. Har han bestämt sig för att inte komma in så får man bara inte in den gamle mannen. Så körde slut på mej själv totalt idag efter alla onyttigheter den här helgen. Som sagt hade mina ben kunnat prata hade de bett mej dra åt helvete, fasen så skönt de känns! Men belönade mej själv med att göra en goood tacopaj såhär i slutet av veckan. Kan lova att det inte finns någon godare paj än den! Nu väntar min sista lediga vecka innan skolan, börjar få lite lite ångest men de går nog bra :)
 
 

Tillfällig favorit

Den här dagen har kört slut på mej, har inte orkat nånting sen jag kom in från stallet. Kunde åkt till chappen och chillat fast nej jag orkar inte. Kunde suttit med någon rolig vän, fast nej när jag är såhär trött är jag mer en plåga att ha och göra med. Alltså har jag haft en chill kväll tillsammans med min pappa och vi har ätit lite mat och jimmy har vart här en sväng. Ser inte skymten av honom längre doooock! Men ska kura ner mej i sängen och titta på en kult-film, 10 orsaker att hata dej, hur bra? Mycket. Sen blir de sova som tusan för imorn är en hektisk dag, jobba, åka en sväng till chappen (är tanken i alla fall), rida två hästar alt. ut och springa med scotland och sen är det ju så att vi ska flytta med. Dygnet har allt för få timmar kan jag tycka.
 
absolut en favorit just nu.
 
 
 

FILM, pay and jump - Scotland Yard

Scotland var grym idag! Ett stopp i 70cm på ett fjuttigt plank men som vanligt så har han ju alltid tyckt vita grindar, vita plank mm. är det farligaste på denna jorden. I 80cm satte dom även fram en låda under ett hinder och två små vita grindar under ett annat, joo tjena tänkte jag detta går ju aldrig men han överträffade verkligen sig själv. Felfri ponny utan att ens göra en antydan till att stå emot, vad hände egentligen? Duktig ponny, det är en sån känsla att hoppa denna fantastiska ponny så ni anar inte.
 
 
 
 

FILM, pay and jump - Iza

Iza skötte sig strålande idag i tranemo på pay and jump, och givetvis johanna med då. Jättedukiga båda två. Så duktig ponny att bara gå in i ett ridhus hon aldrig sett innan och bara gör de hon ska. Andra rundan är så fin, där slappnade både ponny och pilot av lite mer och fick riktigt fina språng.
 
 
 

Uppladdning nuuu

Precis hemkommen efter att jag kört mina älskade fulla vänner, *host host*. Räknade inte riktigt att de skulle bli så sent men så kan de va, nu blir de några timmars sömn innan vi imorn åker till tranemo på pay and jump med iza och scotland :) Fin fina grejor. Puss natten!
 
 

En häst riden för dagen

Och nu återstår det en motionsrunda i skogen för ryttaren också. Känns bra det här måste jag säga, snart är konditionen tillbaka där den ska vara :D
 
 
 

Dagens tips

Har ni en häst över som behöver motioneras? Samtidigt som ni känner att ni också behöver träna? Ta med er hästen ut på en joggingrunda i skogen (förutsatt att det går att springa med hästen jämte vill säga). Det var minsann de bästa jag gjort på länge i alla fall och Scotland verkade väldigt nöjd med tillvaron. Två flugor i en smäll! Kan säga att det var 100 gånger roligare än att springa själv. 
 
5 minuters paus vid sjön ;D
 


Shoooooes

Har länge (läs, typ två år) haft i tankarna att köpa ett par riktigt bra träningsskor så att man äntligen kan få tummen ur röven och börja träna lite! Idag har jag äntligen gjort de. Och det bästa av allt var att dom var på rea plus att dom var i helt rätt färg! Kan det bli bättre eller?
 
 

Ett gott skratt förlänger livet

Sitter ni precis som jag och tittar ut på ett pissregnande och tycker att livet är ganska tråkigt? Då tycker jag att ni ska gå in på den här hemsidan för att muntra upp er lite, sjukt kul! 
 
 

Beställt alger

Ja ni läste rätt, har beställt alger till min lilla häst idag. Det ska tydligen vara ett bra tillskott för hästar och min hovslagare sa att det gör att hovarna växer som ogräs. Därför känns det väldigt passande för min lilla skrutt, stackarn har ju ingenting att spika fast skorna i ju så när första burken är slut lovar jag att göra en utvärdering av detta. Någon som provat de innan förresten?
 
 

Effektiv träning idag!

Tre hästar motionerade idag. 
Quinny, skrittrunda i skogen med en liten travsträcka i slutet. Hon känns pigg och fräsch faktist, känns lovande.
Scotland fick sig en omgång i tömmarna, loooove tömkörning!
Och sist ett redigt dressyrpass på Bella. Och det bästa sättet att rida dressyr på henne är att rida barbacka så hej och välkommen kära träningsvärk. Var så längesen som jag red barbacka nu...
Sen hade jag en liten hopplektion för Johanna och Iza och dom jobbade på riktigt bra. Så det var en bra uppladdning inför lördagens pay and jump i tranemo.
 
 

När vi skyller på Om

Har ni tänkt på hur ofta väldigt många människor gärna skyller på allt annat än vad som är verklighet. Vi vill inte gilla verkligheten och hur den faktist är. Så därför måste vi hitta en liten liten faktor som visar att det faktist var något helt annat som gjorde att det blev som det blev. I och med att man ha vart ute på mycket tävllingar och träffat mycket folk hör jag ofta folk som skyller på om hela tiden. Vi säger såhär, jag och min häst kom till omhoppning och slarvade lite i en sväng kanske inte hann få tillbaka hästen ordentligt och den blev lite flack och hästen river. Då skyller vi på stackars omOm inte hästen hade rivit och om jag hade ridit lite bättre så hade jag vunnit. Men hur kan man veta det? Det kanske hade hänt något annat på ett annat hinder som hade blivit tokigt, eller kanske en annan ryttare som hade ridit snabbare eller egentligen vad som helst. Varför måste vissa människor skylla på något sånt och inte istället bara säga "jag red lite dåligt i en sväng och hästen rev", thats it. Man behöver inte lägga till det sista, "om jag inte hade rivit de skulle jag vunnit". Sanningen är att ingen bryr sig, det skapar bara irritation.
 
Jag tror det handlar om makt, man vill att alla andra ska veta att man hade en chans att vinna men såhär är det, från början har alla en chans att vinna och den som i slutändan vinner är den som haft mest flyt och tur under ritten för det är det de handlar om. Att komma in i rätt flyt som häst och ryttare och ta sig igenom det som ett team och dessutom ha en liten gnutta tur. Kanske finns det folk där ute som tar åt sig av det här men det tycker jag är bra, man kanske ska sluta skylla på lilla om och istället ta åt sig sanningen. 
 
 

Lite småarg får man vara när man är förbannad

Igår hände en liten incident när jag och Johanna var ute och red som har retat mej sen dess. Vi skrittade lugnt och stilla på "stora" vägen (landsväg, alltså är den större en våran lilla grusväg) på väg hem efter en lång tur ute i skogen. Precis innan vi ska svänga in på våran lilla grusväg så kör det förbi en bil och TUTAR! Alltså vilka puckade människor gör så? Jag undrar om de visste att de satte både mitt och hästens liv på spel och kanske en hemsk upplevelse i sina egna huvuden?! Jag har vart så upprörd över detta och jag ångrar stort att jag inte tog reg.numret på bilen men jag blev så chockad över att de finns idioter som håller på så. Hade jag fått tag på numret hade jag inte tvekat en sekund att ringa eller varför inte åka hem till dom och ta de face to face. Ååååh jo de hade jag. 
Nu hände ju inget eftersom jag satt på världens bästa Bellas rygg men tänk om jag haft min treåring eller lilla Quinny som jag lovar hade flugit i luften och lite till. Lite stryk skulle dessa människor behöva!
 
 

Underbara väder

Alltså det finns inget bättre än det här underbara vädret, tänk en hel sommar med de, så underbart livet hade vart då! 
 
 
 

Dagens goda gärning

Har legat och slöat i stort sätt hela dagen, vad ska man annars göra i denna värmen, helt underbart. Men för att mina fina hjärtan också ska få möjlighet att njuta har jag plockat en hel korg med äpplen till dom och slängt ut i hagen, snacka om att man blev poopis eller? 
Ikväll blir det grillning så får se om jag hinner rida hästarna små. Enligt mej är det total djurplågeri att ta ut dom i den här värmen, känns inte rätt alls. Vill man inte själv jobba och slita i värmen ska inte dom behöva de heller :)
 
Livsnjutarna :)
 

Biooo

Åker på bio i jönköping med jimpa ikväll, skönt med en lugn helg för en gångs skull!
 
 
 

Taigans Terratossa

Sto född -91 korsning fullblod/new forest. Sommaren 2005 fick jag möjlighet att rida denna ponny eftersom ägaren skulle skaffa ny häst och Tossan skulle säljas. Ett bra sammanträffande då båda mina ponnyer hade lyckats skada sig samma sommar. Detta är en av dom coolaste ponnyerna jag suttit på. Pigg och framåt men envis som en åsna. Precis sånna hästar som passar mej. Hon var så personlig och hon sprang rakt in i hjärtat på mej på endast en och en halv månad. Hur hon lyckades är en gåta än idag. Finns en sak jag ångrar med henne och det är att vi inte köpte henne. Ponnyn kunde hoppa hus och var riktigt duktig i terrängen, tänk vad långt vi hade kunnat komma. Men fick ju en tävling tillsammans med henne och det var PonniaCup, tävlade där med henne när jag endast haft henne i två veckor. Men vi fixade de och fick faktist riktigt bra stilpoäng, kände inte varandra alls typ men vi gjorde det bästa av situationen och vi tog oss igenom det som om vi känt varandra hela livet. Jag kommer aldrig glömma denna ponnyn, en redig drömponny.
 
 
 
 

Bäst i världen.

Min mormor är absolut bäst i hela vida världen, tack för att du finns! Och tack för att du är du.
 
 

I do my own stunts!

Har nu ridit alla tre hästar, svettigt som aldrig förr vill jag lova! Men dom har vart duktiga idag, har dessutom tränat fallteknik på min lilla treåring. Som det kan gå, han är en aning oförutsägbar så han tittar lite här och lite där så idag testade han dessutom en tvärvänding från ingenstans, tjoooho! Men det gick fint med mej har bara skrapat upp underarmen, så den är väl inte så vacker för tillfället ;D 
 
Och vet ni, dom bästa kommentarerna kommer från barn! Idag skulle lilla emma som är fyra år gammal rida d-ponnyn bella. Och emma säger; Nu när jag rider på en stor häst är jag faktist också stor. Jaa säga vad man vill om dom små liven men man behöver i alla fall aldrig ha tråkigt.
 
Nästa destination, sjööööön!

Samlar vuxenpoäng!

Tre veckor kvar tills skolan börjar, tre veckor kvar tills allvaret drar igång och idag har jag fixat studielån från csn. Grym är vad jag är. Känns lite konstigt att börja plugga igen, helt ärligt. Tre hela år sedan sist. När man tänker efter, hade jag börjat plugga direkt efter studenten hade jag vart färdig med studierna om ett halvår. Känns lite skit men ja det är smällar man får ta helt enkelt. 
Är lite sugen på att slänga in ett inlägg om en häst genom tiderna, längesen de blev av. Har ju sprungit förbi några stycken genom livet :)
 
 

Våran egna änglahund

Har nu vart utan våran lilla ängel en hel vecka och det känns som en evighet. Saknaden är så stor att det är svårt att veta hur man ska göra för att dämpa den. Men jag och jimpa har beställt hem en ganska stor canvastavla på våran fina. Den kommer bli så fin på väggen och Zack kommer alltid vara med oss så som den vackra och ståliga hunden han var :)
 
 

Hoppla hästen!

Idag var semestern över för mina fina hästar och det känns för jäkla skönt att sätta igång på riktigt igen. Scotland, ja vad ska man säga lika pigg som vanligt när man är i skogen. Och att efter 8 veckors uppehåll äntligen få komma upp på lilla MQ igen känns så fantastiskt. Men hon blåste upp sig bra när jag först kom upp i sadeln, börja om på ruta ett igen liksom. Titta på alla farliga saker så som tjaaaa, bajshögar, ormbunkar, ekorrar och fåglar... Tror inte min lilla höna har huvud för att bli en fälttävlanshäst men skam den som ger sig! Ni anar inte hur bra det känns att min lilla höna äntligen är igång igen, efter alla motgångar den senaste tiden och som tydligen bara fortsätter efter den här bedrövliga dagen så behövde jag det här.
 

Löshoppning med Iza

Fining ponny, världens duktigaste 4-åring :)


Bra kväll på sigges

Igår va en sån bra kväll på sigges, ni vet ingen trängsel men ändå bra med folk liksom. Så tummen upp för de och förfesten som var den roligatse på länge måste jag säga. Dock en tumme ner för otrevliga människor som tror att det alltid blir bättre när man inte hälsar på folk och surar istället, mycket moget beteende alltså. Tycker synd om sånna, måste vara jobbigt att gå runt och vara sur för ingenting, bättre att spara den energin till något roligare :) 
Men från det ena till det andra så har vi löshoppat iza idag, ni vet hårdträning fram till kvalitén nu. Kommer film på den fina hopparen sen. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska ta ut mina med, hann ju inte med det varken igår eller i fredags men å andra sidan gör det inte dom något ont att ha semester en dag till.
 

Lycka blandat med olycka

Har världens bästa nyhet och det är att min fina lilla MQ idag är friskförklarad så nu är det igångsättning som gäller vilket kommer bli väldigt intressant då hon kommer ha överskottsenergi enda ut i hovspetsarna. Så efter dom här jobbiga dagarna när jag i stort sätt bara legat i min säng och kollat på film har jag idag tänkt att ta ut mina fina hästar på varsin tur för att försöka pigga upp mej själv. Och dessutom ska jag nu åka och äta guuulingmat på chili thai med Jimpa och Miims. 
 

Charmigaste hunden i världen!
 
 
 

Bound by friendship

Ett sista farväl av finaste Zack! 
Känns så overkligt att aldrig mer få se dej mitt hjärta.
 
 

Sömnlös natt

Igår kväll tänkte jag att detta var en mardröm som jag snart skulle vakna upp från. Men det här är verklighet och ja det känns fruktansvärt overkligt. Till slut somnade jag av total utmattning och känner mej fortfarande helt tom. Idag har jag inte tänkt göra många knop, begravning för finaste hjärtat ikväll.
 
 
 

Rest in peace

 
Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mej, lilla hjärtat som fick lämna oss helt plötsligt. Hade ingen chans att ta farväl av den sötaste och mest flummiga hund som satt sina fina tassar på denna jord. Hade gjort vad som helst för att få en sista kram och en blöt puss av dej mitt lilla hjärta. Du ville mer än vad detta livet kunde klara av och du lämnade en lägenhet så tom. Ingen liten vovve som väntade på en vid dörren idag och det gör ont i hela mej. Saknar dej så och tomrummet du lämnade, vem ska nu fylla de? Du va så söt när du jagade svansen och blev lika förvånad varje gång den smet ifrån dej. Hur du jagade kenobollarna på tv och försökte fånga dom och hur du satt och lyssnade på tvn när det var andra hundar som skällde. Vad ska vi ta oss till utan dej egentligen? Och när ska tårarna sluta rinna? Älskade lilla Zack. 
 
Vi saknar dej Zackieboy!
 

Nu kör vi!

 

Födelsedagsfirande på bästa sätt!

Min käre vän Erica har idag födelsedag, hej och hå alla rynkor små! Så Halmstad är vad kvällen erbjuder och måndagsklubben givetvis! Kommer bli så bra. Så ikväll lever vi som att det inte finns någon morgondag.
 
 

Dagens visdomsord

Someone once asked me
how I hold my head up high after all I´ve been through.
I said, it´s because no matter what,
I am a Survivor. Not a Victim.
 
 

War Horse

Efter många om och men blev de faktist en hemmakväll med film och mat tillsammans med min fina vän mimi. Efter alla omständigheter kändes de bäst, förstör nog minst för både mej själv och andra då, bra val helt enkelt. Fick äntligen se den helt enastående filmen War Horse då med. Blir man inte rörd eller gråter en skvätt till den filmen har man inget hjärta. Så hemsk men vilken fantastisk häst, är det någon som någonsin hittar en sån häst, ring mej då för den ska jag ha!
 
 

Hoppträning med fiiisen!

Jag och Matilda satte upp ett par hinder hemma till Johanna och Iza innan ikväll och plutt hoppade mycket fint. Hoppade lite studs och det fattade hon snabbt och som hon började jobba med bakkärran efter de. Snygga galoppfattningar blev de vill jag lova! Sen utökade vi övningen lite med ytterligare ett hinder, det hade hon dock jobbigt med. Mycket bommar överallt blev de så dom togs bort så det bara blev en bom och ett hinder. Snyggt hoppade hon och sög verkligen på hindret. Kul att se verkligen!
 
 

Veckans favorit

 
 

Bilder från dagens träning!

Alexandra och Scotland skötte sig fint idag. Inte alltid lätt för lillemannen när han inte vet vad man vill. Sen är det ju faktist ingen annan som hoppat honom mer än jag sen han kom till oss för sisådär 6 år sedan. Stor elooooge!
 
 

Träning

Åker på träning med Scotland men idag är det Alexandra som ska rida, sååå spännande :D
 
 

Heeeemska människor

Tror jag lagt upp det här klippet innan men jag blir alltid så arg och ledsen när jag ser de. Hur kan man låta en som han ens sitta på denna fina hästen?! Tycker såå synd om den.
 
 
 

Shopping á la ullared

Blev sent idag vill jag lova, har suttit och tjatat skit med två av mina favoriter Erica och Mimi efter vi kom hem från ulla! Hur bra som helst. Blev ju lite inhandlat idag alltså, konstigt att de alltid blir mer än man tänkt sig. Jag förstår inte... Fina nya saker till hästarna och massa annat krimskrams till mej själv.
 
Mina favoritinköp för dagen.
 

Dags att dejta kudden

 
Imorn ska jag shoppa loss i ullared, fiiiina grejor!
 

RSS 2.0