Dagens resultat

Tro det eller ej men scotland fortsätter förvåna mej. Startade som sagt bara en klass 80 cm idag med ett stopp på tredje hindret, han tyckte de va riktigt farliga infångare där alltsåå. Nej men vad som rör sig i hans huvud kommer aldrig någon förstå, man får gilla läget. Jag är väldigt glad att han slutat stanna på första hindret och sen hoppa felfritt resten, det är surt om nått men han har minsann bytt taktik :) Bella bus var också duktig, mer taggad och börjar se ut som självförtroendet är påväg tillbaka, nolla i både 80 cm och 90 cm. 
 
Nu blir de säääängen, mmmm älskade säng. Finns det någon ägodel som är bättre än den, det tror i varje fall inte jag! Lång skoldag imorn, inte hemma förrän halv sju men jag ska försöka överleva, puuuuuss!
 
 

Pay and jump

Åker och hoppar lite med min gamle man på gark idag, startar bara 80 cm, vet hur han brukar bete sig i garks ridhus tyvärr. Så gör det mest för att vi ska få lite omväxling i vardagen :) 
 
 

Film från dagens riksfinal

Som sagt så är hon ju finare på filmen än vad poängen säger, tycker ju vi då. Konstiga grejor dom sa om henne bara, typ att hon får ta i för att räcka fram till distanserna? Hallå kollade han på rätt häst eller? Tyckte hon klarade distanserna väldigt bra, meeeen det viktigaste är att vi är nöjda över henne och det är vi verkligen, kunde inte gått bättre :) Hennes poäng blev i alla fall, 7,5 (Hoppteknik) - 7,5 (Allmänt intryck) - 7 (Galopp) - 7,5 (Utvecklingsmöjligheter)
 
 
 
Hade dessutom dagens lyckligaste ryttare ;D
 
 

Våran fina prinsessa!

Iza skötte sig verkligen strålande idag, helt perfekt, lugn och sansad och helt nere på jorden. Hoppade riktigt fint men domaren ville ha ponnyer som drog mot hindret tydligen och inte fick plats mellan distanserna, inte som iza som va lugn och väntade på sin ryttare och lyssnade istället. Konstigt tycker ju jag men det är en bedömningsfråga och vi kan inte göra så mycket åt de tyvärr, vi var i alla fall riktigt nöjda med lillfisen! Hon va rätt nöjd själv faktist :)
Nu ska jag ut och trimma en pigg ponny och ikväll blir de plugg men kommer givetvis lägga ut filmen från dagen för poängen visade inte sin rätt emot henne.
 
 

Håll alla tummar och tår!!!

Beger oss till Falkenberg och ni där hemma måste göra erat jobb och håll alla tummar och tår ni har för att det ska gå bra för oss. Hoppas att Iza visar sig från sin bästa sida och slår på charmen ordentligt så får vi se om hon lyckas charma domarna, om inte annat är vi väldigt glada att hon faktist tog sig till final, underbara ponny!
 
 

Shoppat loss!

Att släppa lös mej inne på charlies är liiiiite farligt. Men jag köpte faktist bara sånt jag behövde, TIB:s underbara pälsglans och skimmelschampoo (rekomenderas starkt), handskar och strumpor. Med ett litet undantag baraeftersom min lilla häst har haft både den ena åkomman efter den andra under hela sommaren tyckte jag hon behövde en liten uppfriskande present, så därför köpte jag kingslands fina "show rug" till henne. Hehe det är bra att komma på dom bästa anledningarna till att köpa saker... Men det var ju faktist 40% rea på de så varför inte slå till.
 
Iza är nu tävlingsfin och klar inför morgondagens final, börjar bli lite nervöst!
 
 
Underbart fint ;D Ska göra Quinny fin imorn och låta henne modella lite! haha
 

Göteborg Horse Show

Biljetter till nästa års absolut största hästevent är kirrade. Dock hade vi en aningens problem att fixa biljetterna då det strulade som bara den. Vi hade fått hem erbjudande att boka innan dom släpps på riktigt liksom, tror ni att det gick att beställa när vi skulle göra de? Näääääää! Så det blev krångligt ja, fick bara biljetter till söndagen, hade så gärna åkt dit lördag med. Men får se det såhär, vi får se världscuphoppningen i alla fall, finalen och allt :) Så lördagen blir det bara Svenska mässan istället, det blir ju helt utmärkt ändå!
 
Min snygga ponny ;D
 

Resultat

Vaknade precis, datorn i knät och full belysning i rummet, somnat medan jag betalat räkningar. Då är man bra trött men kände att jag behövde skriva ett par rader om hur det gick i ridhuset idag. Alexandra och scotland var superfina, älskade goooe ponny! Dogge va väldigt fin, däremot har han börjat med en massa små krumbukter som jag inte är redigt kompis med alltså. Han svänger liksom runt och bockar samtidigt, nätt och jämnt att man håller sig kvar. Pratade med micke nu ikväll om det här och ja när jag bestämt mej hur jag ska göra så får ni veta hur hans träning läggs upp helt enkelt :)
Bella va någorlunda fin på hoppträningen idag, hon har tappat suget lite men matilda jobbar på de och nästa vecka ska hon rakas och jag hoppas att det får henne att tända till lite.
 
Imorn åker jag och Lea till charlies på eftermiddagen och shooooppar, eller är det någon som undgått att de har flyttrea där imorn? Hoppas såklart på fina fynd!
 
 

Domedagen!

Totalt blind va ja... Hahahaha nej men som dom sa "du har ett synfel på långt håll", no shit sherlock! Hade jag ju redan räknat ut med lilltån. Så prova glasögon nu då eller nej först blir de ridhuset med alexandra och två fina hästapållar. Sen är ju tanken att jag ska plugga eller jag måste plugga. Peeeeeew!
 

Gammal b-rud med rynkor och dålig syn

Så ser jag på mej själv just nu, har inte sett ett piss på föreläsningarna den senaste veckan, helt ärligt! Kom på mej själv idag med att sitta och kisa och anstränga mej riktigt ordentligt för att se va de stog på PP:n (det har nämligen blivit helvelusiskt suddigt på senare dar...). Hahaha hoppas ingen såg de för det kan inte vart en rolig syn eller också var det de, vad tusan vet jag. Jobbigt är de i alla fall så imorn ska den här gamla tjejen besöka optikern tillsammans med sina rynkor som har uppstått endast för att jag fått anstränga mej för att ens se den senaste tiden, trooooligt ;D Jag hoppas det är så!
Nu ska jag kolla på trassel (fy skäms att jag inte sett den än) och krypa ner i min goa säng!
 
 
Min nya idol ;D
"springer du med armen"? Haha jag dör!
 

Goda nyheter!

Äntligen kan jag känna lite hopp igen. Quinny är behandlad för tredje gången idag och nu kan man klämma och känna på ryggen utan att de ser ut som att hon ska gå av på mitten. Va lite synd om min lilla skrutt innan. Så nu är det vila och på med isbalsam som gäller i en vecka till sen är det longering/tömkörning för att få igång henne så hon får röra på sig utan sadel. Verkar det okej så får hon ridas igen. Om det finns en gud himmelen låt det vara slut med oturen för min lilla häst nu. Förstår du inte att jag vill ut och tävla och hoppa på min stjärna som till och med hoppar så bra att hon hoppar mej ur sadeln. Jag vet jag är en störd människa men finns det inget annat som hjälper får man ju be till dom högre makterna.
Vart full rulle i stallet idag fast jag har inte ridit en enda, det känns skumt! Tur man har massa goa människor som vill komma och hjälpa en med hästarna när man själv inte är på topp eller har massa plugg. Stooooooort tack till bra människor helt enkelt :)
 
 

Längtar!

Har precis skickat in mitt arbete och ska belöna mej själv med att kolla på en film och slappa nu, snow white and the huntsman, har hört att den ska vara väldigt bra.
Har kommit på att det är ju egentligen inte så långt kvar till jag fyller år, sisdär två månader :) Och har ju några favoriter som jag väldigt gärna skulle vilja ha alltså. Allt från Charlies givetvis ;D
 
Snyggt dyon träns, hade suttit som en smäck på mina vackra varelser!
Snygga stövlar + supergoa strumpor från hunter, hade suttit som en smäck på mej!
OCH ett par lila lättviktsstigbyglar som hade suttit som en smäck på min (snart) helt omstoppade sadel. Antar att ni inte är förvånade över att jag valde lila heller va ;D
 
Ska väl be en bön för att jag ska få de här sakerna men ja man kan ju alltid önska sig som min mamma brukar säga...
 

Mattemys med filt och te?

Det här klippet är såååå sevärt, kolla för guds skull! Jag har i alla fall äntligen kommit på hur jag ska plugga på bästa sätt ;) Nooooot!
 
 
 

Hahahaha

Skadeglädje är den enda sanna glädjen! Men fy så hemskt.
 
 

Dagens hoppträning

Två mycket fräscha ponnyer idag, bra uppladdning inför nästa helg med Iza. Sen är det ju inte helt fel att få lite tips och idéer ibland. Sånna där små saker man inte tänker på att man gör när man rider, härligt att andra ser det och och är villig att hjälpa till. Stort tack till anna-carin.
 
 
 
 

Sida upp och sida ner

Sitter och läser om "förskolan abborren", rolig förskola de där, kunde de inte hittat ett roligare namn. Men det måste läsas eftersom det ska göras en uppsats om de nästa vecka. Men tror jag lägger undan den lille abborren nu och siktar in mej på tisdagens inlämning. Ska ju bara finslipas men kan va skönt att få de gjort.
Blev en blöt dag i stallet idag vill jag lova men min fina ponny var lika fin i alla fall. Finns inte mycket som bekommer honom precis. Satte mej framför filmen The dictator som jag började kolla på innan idag med mitt underbart varma duntäcke runt mej för att tina upp igen. Alltså konstig film, vet inte om jag tyckte den var bra eller dålig därför säger jag både och. Så nu måste jag sätta lite fart igen och försöka pallra mej bort till Lina sen också för att få lite socialt umgänge såhär på lördagskvällen. 
Tidigt imorn åker jag och Lea till ridhuset med Scotland och Iza för att hoppa lite, räkna med filmer på två fräscha ponnysar ;D
 
 

Pictures!

Johanna hittade minsann en sida med bilder från hoppningen förra helgen, kuuuul! ;D
 
 

Kändissnack!

Igår kunde man läsa om Iza i tidningen ridsport, våran egna lilla kändis ;D haha 
 
 

Leeeeedig

Är ledig från skolan idag och ska därför göra lite nytta här hemma. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, truuuuue story! Måste ta tag i de idag och sen ska jag ju faktist städa resten av huset också så jag har lite att göra idag i alla fall :) Men regnet de bara öser ner så vi får väl se hur det blir med ridningen idag.
 
 

Världens duktigaste fyraåring hoppar 1 meter!

Hoppträning hemma med Iza igår, helt klart duktigaste fyraåriga c-ponnyn jag vet ;D Min telefon är lite dum och stänger av tidigare än jag vill men det får vi leva med.


Inställd

Då blev dagens pay and cross inställd, jag som va så sjukt taggad!!! Men ska ta ut min gamle gubbe en sväng i skogen i alla fall, orkar inte vara på ridbanan nu när det är så fruktansvärt blött. Känner att jag har lite skrivtorka för tillfället. Måste vara alla hjärncellerna som vilar upp sig efter de senaste dagarnas extrema tankeverksamhet. Vad vet jag liksom. 
Längesen jag gav er en bildbomb nu, längesen jag fotade över huvud taget. Så det kanske ska göras något åt i helgen, jaaaa de känns bra. Ska hitta nått kul att fota med, bli inte förvånade om det blir mer fyrbenta djur/hästar.
 





Utrota älglopporna!

Det värsta med hösten särskilt september månad, äckliga vidriga älgloppor. Dom gör att man inte kan rida i skogen en enda gång utan att man känner det här äckliga obehaget från dom, kryper in i håret gör dom med.. Ryser när jag bara tänker på dom. Idag har jag i alla fall ridit en runda i skogen med Hanna och dogge-bus. Tänkte att jag testar väl att ta med min gamle gubbe då, han blir ju lätt taggad när han är i skogen med andra hästar. Han skötte sig faktist över förväntan. Alltså han slutar aldrig förvåna mej denna gamla ponny. Alla skulle egentligen behöva se hur han va i början när jag fick honom för att förstå vilken utveckling vi gjort ihop bara han och jag, vi tillsammans har lyckats. Blir så glad av honom och för det mesta sitter jag och ler när han försöker lura mej för dom sakerna är en baggis emot vad jag vart med om på hans rygg. Ett stort hjärta till min fina Scotland.
 





Lost in space

Har precis nattat mina fina hästar som står ute och mumsar så nöjt i sina boxar. Ska snart natta mej själv också efter att ha suttit och skrivit på inlämningen sen jag kom hem från skolan. Alltså den är stundtals väldigt bra men sen får jag skrivtorka så nu orkar jag inte mer, dom får säga vad dom vill imorn på våran workshop. Har ju en vecka kvar att finslipa på den efter de i alla fall :)
Undrar om man skulle kolla på Dumma mej innan man sover, aaasch vi får se kanske hinner somna innan den ens börjat, skriver bara strunt idag märks ju. 
Vad som inte är strunt är att jag på onsdag ska åka med scotland till tranemo på Pay and Cross, alltså en terrängbana som rids som en clear round liksom. Är så taggad på detta och vill bara att det ska bli onsdag nu!
 





Kvällens räddning

Har under kvällen pluggat och kollat på film och med mej har jag haft min vapendragare, och även kallat "en påse med naturgodis". Vilken tur säger jag bara, det var dagens måste ha och så blev det allt. Snart sova och imorn är de skola men börjar inte förrän klockan ett, lyyyyx!
 





Tråkiga nyheter idag

Det börjar bli så tröttsamt att hela tiden starta om på ny kula. Som ni vet har quinny vart under igångsättning under dom senaste veckorna efter sin skada men nu dom senaste två veckorna när man ska börja jobba henne lite mer och kräver mer helt enkelt har hon vart rena satmaran. Idag fick vi reda på varför efter att anna var här och kollade på henne och lyste henne. Bäckenledsinflammation, låter väl trevligt? Fast nej det gör det inte, fattar att hon sparkat som en galning det senaste. Tror att jag aldrig kommer få igång min lilla pärla men vi får väl se med tiden, eller ja man kanske ska ta och fjäska lite för ödet för det är väl den som bestämmer, frågan hur man får tag på den/det...
 





Det är ju trots allt lördag

Den här låten hittade jag längst ner i min spotifylista och jag tänkte vad sjutton gör den här i min lista, den har jag inte lagt till själv. Men desto mer jag lyssnar på den desto bättre blir den. (Undrar fortfarande vem som lagt till den i listan) Och eftersom det är lördag så får man spela lite goe musik fastän att jag själv nu ska sova väldigt gott. Att jag går och lägger mej såhär "tidigt" en lördag, det kommer jag inte ihåg sist det hände... 
 
 
 



Film, Isabella Bus

Tanten var mer taggad än jag sett henne på länge, så himla roligt. Tror till och med Matilda var förvånad för hon hängde minsann inte alltid med när Bella tryckte av ;) haha
 
 
 



Film, Iza Bus

Duktig liten plutt idag, gnäggar och fokuserar på allt annat men ja, är man bebis så är man :)
 
 
 



Film, Scotland Yard

Alltså jag blir nästan tårögd när jag ser filmen på scotland, vilken fantastisk ponny jag har när han inte stannar. Det va riktigt halt idag så jag tänkte verkligen, stannar han idag så slidar vi in i hela hindret men han visade minsann vart skåpet ska stå :) I första rundan missar kära kamerakvinnan att det var ett hinder till dock, så kan de gå. Haha
 
 
 



Duktiga ponnyer!

Har idag haft tre sjukt duktiga ponnyer, läs SJUUUUUKT! Iza och johanna felfria i 60 cm. Lea ett nedslag med iza i 70 cm. Matilda felfri 80 cm och ett nedslag i 90 cm och sen den stora bedriften, scotland felfri i både 80 cm och 90 cm. Jag undrar om han är sjuk eller bara tycker att tillvaron är väldigt bra. Jag hoppas på de senare alternativet. 
Sadelteknikern som det så fint heter har ju dessutom varit här idag då och min Passier ska stoppas om och förhoppningsvis kunna passa alla tre hästarna. Den var i stort behov av en omstoppning och det har den varit i flera år men dum som man är är det något man lätt lägger på hyllan. Jaa ja huvudsaken är att det ska göras nu i alla fall :) Filmer kommer sen, det vet ni! 
 





Tagga!

Nu ska jag sova som bara den för imorn är det pay and jump i tranemo och tre fina ponnyer ska med och efter det är det äntligen sadelutprovning, som jag längtat! Så imorn blir en hektisk dag, tror jag struntar i pluggandet helt om jag ska säga det själv. En heldag med häst och sen är tankeverksamheten på full fart igen (kan man ju hoppas i varje fall).
 





G'day mate!

Här är mina bästa vänner för dagen. Dock börjar vi bli riktiga ovänner nu istället, kanske tyder det på att man ska sluta snart. Tycker allt att jag kommit långt med min text i alla fall. Måste bara börja skriva ner skiten på datorn också men känns som att jag kan ta det senare under helgen :)
 



Det bästa som finns

Det är nog att börja dagen på hästryggen och det var precis vad jag gjorde idag. Helt underbart. Nu sitter jag på bussen till skolan, går från ett till halv tre idag, löööönt. Jaa ja ska plugga som aldrig förr när jag kommer hem i alla fall.

Hittade två trötta hästar i hagen nu på morgonen :)
 

Kolla in vad jag fick på mejlen

en sån snygging, inte sant? :)
 






Hoppträning med Iza

Hade hoppträning med Iza igår på våran extremt blöta ridbana efter allt regn som kom igår. Lea hoppade henne först och kände på henne och sen fick Johanna en liten hopplektion efter de. Kolla skillnaden på första två sprången hon gör på sista linjen och dom sista två gångerna. Vi är helt makalösa här ute i Askebo på att få fram det bästa av både häst och ryttare ;D Det är dom små detlajerna som gör störst skillnad!
 
 
 



Beslutsångest deluxe

Tänkte att jag ska köpa ett av dessa täcken, meen vilken färg egentligen?
Lila är ju sjukt snyggt men matchar ju inte alla hästar precis.
Marinblå är liksom snyggt och stilrent och kan passa alla hästar färgmässigt då.
 


 



Äääääägd!

Hur sant är inte det här?
 






Terrängmoment

Ett kort filmklipp, men kolla bellas öron, spikrakt framåt hela tiden.


Terrängmoment Filmklipp 2

Matchar fint gör dom i alla fall ;D


Hoppmomentet

Film från i lördags.


En liten hyllning

Har ett par veckor känt att Scotland har vart svår att jobba, ni vet något som inte känns som det ska. Har haft hästen i endast vänster tygel, hela tiden. Har jag ridit i vänster varv har han hängt i vänster tygel (alltså inner) hela tiden när man egentligen vill ha honom på yttertygel och i höger varv har han hängt i ytter mest hela tiden liksom. Detta har gjort att jag haft en väldig kramp i armen varje gång jag ridit, inte skönt! Efter Annas massage i fredags då han satt helt fast i ena sidan av nacken är han nu som en dröm att rida igen. Därför måste jag bara säga att Anna är så bra på alla sätt och vis. Hon hittar verkligen problemen hos hästen eller så hittar hon det hos ryttaren, ALLTID. Det är så skönt att kunna ha henne som både dressyrtränare och hästarnas massör och en person som man kan bolla problemen med hästarna fram och tillbaka så att man kan testa olika saker för att få fram en lösning. Ett till exempel på hur bra hon har vart för mej är hur Scotland är idag. Han hade aldrig vart den hästen han är idag utan Annas hjälp. Hon var i stort sätt den enda som trodde på honom och att han kunde bli en "normal" häst igen och hjälpte oss igenom den svåraste delen av dom alla. Alla borde ha en Anna i sina och hästarnas liv!
 





Heldag med häst

Dagen har minsann gått i ett, upp klockan sex för att bege sig till tranemo för fälttävlan med matilda och bella. Riktigt duktiga idag, 63 straff i dressyren och 0 fel i både hoppningen och terrängen. Både bella och matilda var riktigt taggade. Tyvärr blev dom precis utanför placering, idag var do värda en placering tycker jag!
Har dessutom precis kommit hem från hovslagaren som fixat till fötterna på mina stora och nu ska jag in till jimmy en sväng och sen måste jag plugga en liten stund också. Undrar när jag ska hinna sova? Äsch vila får jag göra när jag är ledig.
Slänger upp lite bilder från dagen, och lite små filmer får vänta till imorn.
Lägg märke till Bellas öron som pekar rakt framåt hela tiden!




Till och med Elvis lyckades charma fotografen :)


Tävling

Åker till Tranemo med Matilda och Bella på fälttävlan, kuuuul ;D
 


 



Roligt och läsvärt!

Den här konversationen mellan en kille och en telefonförsäljare från telenor är nog en av de roligaste jag har hört/läst. Haha snälla läs hela! Ni blir inte besvikna. 
 

Konversationen

– Ja det är Daniel

– HEJ JAG HETER LINDA O RINGER FRÅN TELENOR

– Hej

– DU HAR VARIT KUND HOS OSS VÄLDIGT LÄNGE SER JAG! HUR LÄNGE ÄR DET NU?

– Sedan ni hette Vodafone o Europolitan, så det är ett tag nu...

– MEEN VA KUL, anledningen att jag ringer är att jag har ett fantastiskt erbjudande till dig som är trogen Telenorkund

– Okej...

– Är du intresserad att få den Nya Ipaden med tillhörande bredband med OOOOOBEGRÄNSAD surf för endast 379 kronor?

– Jag antar att du menar att jag skall betala 379 kronor i månaden i två år då?

– Ja.. eh just det.

– Då blir detta strax över 9000 kronor du vill att jag skall betala för en ipad jag kan köpa för mellan 5000 i butik? Är det så du vill tacka mig som trogen kund?

– Haha, ja men du måste ju betala för bredbandet också, inte bara för Ipaden såklart Daniel...

– Men Linda, jag har ju fritt bredband via min telefon o den kan jag ju koppla ihop med Ipaden så jag ser inte vad som är så fantastiskt med detta...

– Men Ipaden får ju ett eeeget bredband o du behöver inte koppla upp den med telefonen utan får ha den fri!

– Om jag beställer ett tvillingkort från er o stoppar i min Ipad så kostar det mig 25kr i månaden så kan jag med Ipaden surfa fritt hur myckdet jag vill på ett bredband som jag redan betalar er för. Jag förstår inte hur det du vill sälja skulle gynna mig...

– Daniel, jag önskar dig en trevlig dag.

– Linda, detsamma

 


Up and downs

Mitt humör gick från toppen till botten under denna dagen. Var så jävla pepp på livet imorse. Sen är det dessa människor som gör att jag blir så trött på att vara just en människa. Vad man än gör får man fan tillbaka. Vad man än säger så säger folk fan tillbaka. Kan inte folk bara stå för saker dom gör, snackar man skit ja men stå för de då. Säger man saker man tycker, stå för de då. All min energi idag har gått till att vara aaaarg på så många människor som inte ens är värda en tanke. Uuuuusch! Men det folk aldrig ska glömma av är att så som ni behandlar mej, så kommer jag behandla er tillbaka. Skyll er själva helt enkelt.
Men för att avsluta ett väldigt hatiskt inlägg på bästa sätt kan jag meddela er att mitt nya liv och mina nya motionsvanor har börjat visa sig på vågen och det gör mej ännu mer pepp att fortsätta träna, har vart nära att ge upp för att jag tycker det är tråkigast i världen att vara ute och springa men icke. Ibland känner jag mej som superman men sedan kommer jag ner på jorden igen och kommer på att jag är jag och jag känner mej bättre än många andra!
 


Saknar min goa vän :)
 



Vill du vinna lite pengar?

Den som gör den här dansen nästa gång på sigges får 100 kronor, truuuuuuue story ;D
Haha diggar den som bara den!
 
 
 



Segern är min

Nej det blev ingen överraskning att quinny betedde sig som en satmara idag också faktist :) Men efter lite testande blev jag förbannad på riktigt alltså. Vissa hästar kan man bara inte bli det på men henne måste man annars flänger hon runt och gör exakt vad hon vill. Så när hon började bråka och sparka bakut så höll jag emot i tygeln och tryckte på som bara den med skänkeln på en liten volt och kan säga att de gjorde susen. Hon upptäckte att arbetet blev ännu jobbigare när hon försöke komma undan det vanliga arbetet. Tog inte många minuter innan hon faktist gav sig. VICTORY! Jag trodde hon hade lärt sig att jag aldrig ger mej när det gäller någonting alls. Men kommer antagligen ha ett par duster till med henne innan hon helt kan ge sig och börja arbeta när jag säger att hon ska de.
 





Massage

 Två nöjda ponnyer efter dagens massage av Anna :)
 





Billig häst säljes!

Nej men skämt och sido, Quinny var B E D R Ö V L I G idag! Och så var det dessutom Hanna som red skatan. Alltså så som hon kickade, man skäms ju! Antingen testar hon redigt ordentligt eller så var hon fruktansvärt sur och grinig på alla sätt och vis. Trött blir jag på henne ibland. Men ska ta henne till banan imorn igen och försöka jobba henne så får vi se om hon beter sig lika hemskt. 
Dogge var i alla fall inte till salu idag, han var sååå duktig. Till och med galopperade i skogen helt av sig själv. Bad honom inte ens han bara ville de helt enkelt och det är klart han får de när han har en sån vilja :)
Up and downs, hela tiden.
 

 



En liten fråga

Har många gånger funderat på en sak när jag ser en del människor rida. En sak som jag verkligen inte förstår meningen med. Det är när ryttare rider lätt i galoppen på sina hästar. Varför i hela friden gör man de? Speciellt många ponnyryttare gör de, är det en trend att göra de nu eller? Eller är det bara så att man inte kan bestämma sig om man ska stå eller sitta? Jag kan verkligen inte förstå de, antingen sitter man eller så står man. Jag föredrar faktist att stå, i alla fall när jag hoppar. Och det gör jag bara för att hästen ska få det lättare och för att jobba igenom hela ryggen och sen tycker jag det är bekvämt, jag trivs med korta läder och stå där och känna hästen framför mej på nått vis. Varför ska man komplicera det och i vartannat galoppsprång sätta sig ner, det borde ju bli jobbigt för hästen om nått. Nu menar jag ju inte att jag står hela banan runt, sjunker ju givetvis ner i sadeln innan hindret men det hoppas jag ni förstår. 
Om vi tar till exempel två ryttare som jag tycker rider snyggast i hela världen, det är Rolf-göran Bengtsson och Marcus Ehning. Hur ofta ser ni dom "rida lätt i galoppen" inne på tävlingsbanan? Jag gör ju inte det ofta i alla fall, har nog aldrig hänt om jag ska vara ärlig. 
Jag tror att det är såhär, ryttare ser andra ryttare göra detta och tycker att det kan ju se lite häftigt ut, "rida lätt i galoppen" och allt. Sen tror man att man gör något bra för hästen genom att stå upp i vartannat galoppsprång. Men sanningen är såhär då kan man lika gärna stå upp hela tiden om det nu är så att man ska underlätta för hästen. Har inte vi ryttare något självtänk alls nu för tiden? Ni som gör det här, tänk efter och titta på världsstjärnorna om dom gör såhär. Gör dom inte det verkar det ju inte vara något vinnande koncept.
Nu tänker säkert vissa att blabla min tränare säger si och så men om ni tänker lite själva för en gångs skull så kanske ni kan tänka ut att detta låter inte bra alls, det ser dessutom inte ens bra att när man rider lätt i galoppen, ser bara jobbigt ut. 
Så ut och träna era benmuskler istället och STÅ UPP i sadeln, hur svårt kan de va?
 
 


Film, löshoppning från kvalitetsbedöming

Här kommer också filmen från löshoppningen, ni ser ju vilken fin hopponny vi har, sista hindret ligger väl på typ 110 cm så vi fick ut det bästa av henne minsann :)
 
 
 



Maaaaaot

 
är duktig och lagar pannkakor :)
 



Plans for today

Är som sagt ledig idag, eller egentligen har vi ju typ sånt här grejs med faddrarna men hästtjej som jag är går de liksom inte ihop i mitt hästschema att åka till skolan från 13-21 på dagarna, blir ju liksom inte bra alls. Så har vilat ut mej riktigt ordentligt och vaknade redan innan klockan ringde?!?! Inte likt mej men tyder väl på en god natts sömn eller nått. Ska ta mej in till bibblan i gislaved idag för att se om dom har lite böcker som jag kan behöva till skolan, hooooppas :) Sen blir de antingen tömkörning av scotland eller så tar jag med mej honom ut på en motionsrunda i skogen och sen ska quinny få nya skor och till kvällen kommer Hanna och ska rida (antagligen quinny) och jag tar dogge. Hanna har ju ridit hos mej innan både min gamla b-ponny som inte lever längre och Bella bus så hon vet hur vi vill ha det. Går det bra och så ska Hanna kanske komma och hjälpa mej lite då och då när det behövs vilket det lär göra för jag kommer inte hinna ha igång tre stycken samtidigt som pluggandet. Tyvärr säger ju jag då. Så hoppas ni får en härlig dag, sol och allt är det ju så ska jag slänga upp filmen från lördagens löshoppning också så håll koll :)
 

Här har ni Hanna och Loffe ;D
 



Film, gångartsprov från kvalitetsbedömningen

Här kommer filmen på Iza och Lea i gångartsprovet. Tycker hon gick suveränt, 5a på traven, jooo tjena tror inte de va. Någon mer som tycker det va lite snåååålt? Jösses det är en fyraåring liksom...
 
 
 



Trött som bara den

Snaaaaaaark, alltså min hjärna är helt tom och går typ på minsta möjliga förbrukning nu. Men dagen har gått väldigt bra och jag har inte irrat iväg och tappat bort mej, otroligt! Imorn är det heldag som gäller och ledig onsdag, vilket kan behövas rejällt! Resten av dagen spenderar jag på hästryggen och efter det har jag inte tänkt göra många knop, heeeejs!
 
 
 



Myskväll

Har vart hos Jimmy ikväll och vi har ätit god mat och kollat på tv och bara chillat. Det är ju så att vi hade två-års dag igår, det jobbiga var ju att vi båda glömde av de så vi tog en extra dag helt enkelt ;D Som det kan bli när man har mycket i huvudet va? Hahaha men nu är det nog dags för mej att krypa ner och försöka sova i alla fall, halv sex ringer klockan imorn och klockan åtta ska jag befinna mej på stora torget i borås, hujedamej, hur ska de här gå? Jag kommer vara lite nervös, säkert irra bort mej och aldrig hitta tillbaka till rätt klass igen. Så typiskt mej... Nej så ska jag kanske inte tänka men överlever jag och kommer från borås helskinad så får ni en update!
 





Gårdagens resultat

I en kvalitetsbedömning är det tre olika bedömningar. Exteriör, visning för hand. Löshoppning. Gångartsprov uppsuttet.
 
Izas resultat var,
Exteriör; 78777-36 poäng
Gångarter; 6566 och snittpoängen för gångarterna blev 6,11
Nu tycker jag själv att poängen för dom uppsuttna gångarterna va snåla men tur va väl de att hon inte bara va snål med poängen på Iza utan för i stort sätt alla andra också.
Löshoppning; 9-9 med omdömet, God balans. Säker taxering. God frambensteknik och ganska god ryggverksamhet och bakben. Säker framåtbjudning. God spänst. Kommer lätt från backen. God samarbetsvilja. God uppmärksamhet. Stort förtroende och läser av hindret väl.
Riktigt roligt att läsa detta om henne faktist. Visst att hennes gångarter inte är dom bästa men vi har ju faktist avlat fram en hopponny och inte en gångartsponny så att hon fick bra poäng i hoppningen visar ju att vi lyckades :)
29-30 september bär det då av mot Falkenberg där riksfinalen går där det denna gången blir uppsutten hoppning istället för löshoppning, ska bli intressant.
 


Filmerna får vänta till en annan dag :)
 



Gårdagens höjdpunkter

Har precis städat upp efter våran kräftskiva vi hade igår, riktigt trevlig kväll ute med gooa vänner och kapten röd på sigges, jaa suveränt! Dessutom blir jag väldigt glad när vissa faktist visar sin tacksamhet såhär dagen efter för att man har förfest och fixar och donar och städar upp och allt och bara skickar iväg ett tack. Mer sånt efterlyses :)
Dessutom har nog ingen missat Izas stora bravad igår och fick hoppdiplom med 9-9 i löshoppningen och är därmed vidare till riksfinalen som är sista helgen i september i Falkenberg. 
Skriver mer om resultat och lägger ut bilder sen för nu ska jag ut och rida.
 

Ett litet smakprov :)
 



Nu far vi

Åker till Himledalen på 4års kvalitet nu med Iza, och glöm inte, håll tummarna att hon sköter sig idag!
 





RSS 2.0